Медия без
политическа реклама

Съдът пак оправда пловдивския лекар, който застреля крадец

Д-р Иван Димитров е осъден за държане на незаконно оръжие

27 Септ. 2021
Д-р Иван Димитров
БГНЕС
Д-р Иван Димитров

Пловдивският окръжен съд призна за невинен по обвинение в убийство лекаря, който застреля крадец в гаража на дома си преди 3 години. Д-р Иван Димитров обаче е осъден условно на 2 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години, защото е държал незаконно огнестрелно оръжие.

Това е второто такова решение на първоинстанционния съд по делото срещу пловдивския лекар, който през юни 2019 г. вече беше оправдан от друг съдебен състав. Впоследствие през май 2020 г. Апелативният съд в Пловдив върна процеса отначало за доизясняване на фактическата обстановка. Сега делото отново отива на втора инстанция, ако прокуратурата, подсъдимият или адвокатът на жертвата обжалват.

На 1 март 2018 г. криминално проявеният Георги Джевизов от "Столипиново" решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Към 1:30 ч. подсъдимият взел незаконно притежаван пистолет, зареден с патрони, за които също нямал разрешително, и се насочил към гаража. Там заварил Жоро Плъха, който приготвял различни вещи за изнасяне. Докторът твърди, че преди да стреля, бил нападнат от крадеца с нож.

Съдът оправда лекаря, който застрелял крадец в гаража си в Пловдив, а арестът му предизвика бурни протести в целия град.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата