Quantcast
Силна буря повали дървета в София | СЕГА
facebook
twitter

България

Силна буря повали дървета в София

Гръмотевична буря се разрази в Пловдив и Асеновград
615

Силна буря се изрази над София. Дъждът и вятърът затрудниха придвижването на хора и автомобили.

В някои части от столицата падна градушка. 

Много улици са под вода, мазета на жилищни сгради са наводнени. От силния вятър са счупени и клони на дървета.

Получени са 15 сигнала в службата за аварийна помощ към Столичната община, съобщи БНР. Аварийни екипи отстраняват паднали клони и завирявания.

По-рано днес бури и градушки имаше и в други градове в страната. Гръмотевична буря се разрази в Асеновград. Утежнена бе обстановката от пороя и в Пловдив. Заради силния дъжд много от улиците и в двата града са наводнени и движението на автомобили по тях е затруднено. Имало е и закъсали във водата коли, които бързо са били изтеглени. Има сигнали за паднали дървета и катастрофирали автомобили в Пловдив.
До момента няма сигнали за проблеми с електроснабдяването след бурята, но пожарната се отзовава на множество сигнали за паднали дървета в региона, предава БНТ.
Наводнена е църквата в село Караджово, а между селата Болярци и Поповица движението е затруднено заради счупени от вятъра клони, там шофьорите трябва да се движат с повишено внимание.

Най-силни пориви на вятъра през деня са отчетени на връх Ботев - 34 м/с, и в Русе, Бургас и Пловдив - 20 м/с. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В останалата част от страната са регистрирани пориви до 18-20 м/с, главно в Източна България, цитира информацията "Фокус".


 

Ключови думи:

буря, София

Още

Един загина, а други двама пострадаха при пожар в центъра на София

04.03.2021

403
Борисов строи министрите си начело на изборните листи на ГЕРБ

28.02.2021

Обновена

23491
Обезщетенията за опасните софийски шахти са от 5000 до 60 000 лв.

25.02.2021

556