Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шофьорът на камион от инцидента в София вече е обвиняем

Здравословното му състояние не е причина за катастрофата, коментира директорът на „Пирогов“

15 Окт. 2022
БНТ

Шофьорът на камиона, който прегази 19-годишно момиче в София, е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на причинена катастрофа заради нарушаване на правилата за движение, съобщи БНТ.

На Валентин Иванов е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Очаква се прокуратурата да прецени, дали ще иска и постоянното му задържане. Иванов е от Гоце Делчев, твърди обществената телевизия.

Камион се е врязал в спирка на градския транспорт в столицата, съобщи фейсбук групата "Катастрофи в София". При тежкия инцидент е загинало 19-годишно момиче, което е пресичало на пешеходна пътека в близост.

След катастрофата шофьорът е в болница "Пирогов" под полицейска охрана. От лечебното заведение днес съобщиха, че най-вероятно той ще бъде изписан в понеделник.

Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров коментира пред журналисти, че здравословното състояние на шофьора не е причина за катастрофата. "Няма соматични заболявания, няма травми, няма инфаркт, няма инсулт. Няма причина, поради която да смятаме, че това нелепо събитие с отнемането на един детски живот е станало поради някакви здравословни причини", заяви Димитров, цитиран от БНР.

Тепърва предстои токсикологичен анализ на взетите от шофьора проби за алкохол и наркотици. "Той беше наистина неадекватен, когато го приехме, но това може да бъде и вследствие на стреса. Все още не мога да кажа окончателно бил ли е под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Чакаме токсикологията", допълни директорът на болницата.

Още по темата