Медия без
политическа реклама

Само един пострадал от прокурорския син от Перник се яви в съда

Не знаех, че не мога да отида на отсрещния тротоар, каза Васил Михайлов за нарушения си домашен арест

28 Февр. 2023
Васил Михайлов при предишно явяване в съда.
БГНЕС
Васил Михайлов при предишно явяване в съда.

Само един от хората, посочени от прокуратурата ката пострадали от Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, се яви днес в Софийския районен съд. 20-годишният Кевин Каров каза пред съда, че няма "претенции към този човек". Той отказа да бъде конституиран като частен обвинител срещу Михайлов, т. е. да защитава обвинението наравно с прокурора.

По делото има 11 пострадали, като трима поискаха от съда да бъдат конституирани като граждански ищци. Двама от тях подадоха искове за по 10 000 лева, а един - за 20 000 лв., разказва БТА. Съдът обаче отказа да разглежда исковете заедно с наказателния процес, за да не се го утежнява. Така, ако Михайлов бъде признат за виновен, пострадалите ще могат да заведат отделни граждански дела за обезщетение срещу него.

В този процес Михайлов е подсъдим по осем обвинения - закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства.  

Според тричленния съдебен състав по делото няма нарушения, които да бъдат пречка процесът да започне по същество. Следващото заседание беше насрочено за 7 април. Отказът на съда да върне делото на прокуратурата, както настояваше защитата на Михайлов, може да бъде обжалван.

Според адвокат Велин Велинов материалите по делото не са били предявени на защитниците и на Михайлов, което по думите му е процесуално нарушение. Велинов отбеляза, че това нарушение би било пречка, ако той и клиентът му решат да търсят възможност да постигнат споразумение с държавното обвинение. Адвокатът поиска и по-лека мярка за клиента си, който от няколко месеца се намира в ареста. Съдът обаче отказа изменение на мярката.

"Няма как да наруша нещо, което не съм почнал да изпълнявам", каза пред съда и Михайлов по повод на домашния си арест. Михайлов обясни, че преди да влезе в дома си и да започне домашният му арест, не знаел, че не може да отиде до съседния тротоар.

От края на януари Михайлов има и нови две обвинения - че се е заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с неустановен до момента твърд предмет и с юмрук в областта на главата.

Васил Михайлов - син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, няма как да излезе от ареста. Това реши Софийският районен съд (СРС) днес.

 

Ключови думи:

Васил Михайлов, Перник

Още по темата