Медия без
политическа реклама

Румен Спецов влезе в надзора на НЗОК

Правителството назначи още един зам.-министър в социалното министерство

27 Юни 2023Обновена
Румен Спецов
БГНЕС
Румен Спецов

Правителството промени представителите на държавата в надзорните съвети на НЗОК и на НОИ. И в двата съвета са сменени по четирима души. В касата влизат двама нови зам.-министри на здравеопазването - Михаил Околийски и Илко Гетов, зам.-министърът на финансите Георги Клисурски и шефът на НАП Румен Спецов. Спецов заема мястото на предшественика си Борис Михайлов, който също беше член на този надзорен съвет. За председател на съвета е определен Михаил Околийски.

В надзорния съвет на НОИ влизат социалният министър Иванка Шалапатова, зам.-министърът на финансите Георги Клисурски и двама служители на по-ниска длъжност - министърът на икономиката изпраща там началника на политическия си кабинет Добринка Вичева, а от МЗ са излъчили експерта Катя Паракозова.  По закон надзорният съвет на НОИ се състои по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и също толкова представители на правителството, един от които трябва да е задължително зам.-изпълнителен директор на НАП. Такъв и в момента има в надзора - Милена Кръстанова, която според сайта на НАП остава на поста си и при Румен Спецов.

 

Правителството избра още един зам.-министър

За заместник-министър на труда и социалната политика днес бе назначен Николай Найденов.

Според правителствената пресслужба, той притежава магистърски степени по международни отношения и по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Освен това близо 7 години е работил в Министерството на труда и социалната политика, като е заемал експертни и ръководни длъжности, свързани с дейностите по линия на международните отношения и международноправните въпроси от компетентността на министерството.

Избран е за заместник-председател на правителствения комитет по Европейската социална харта към Съвета на Европа. Притежава също така 15 години юридически стаж, придобит както като адвокат, така и на ръководни длъжности в администрацията на ВСС и на КПКОНПИ. Има и опит и като ръководител на звеното за управление на проекти към администрацията на Министерския съвет.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

НОИ, НЗОК

Още по темата