Quantcast

Медия без
политическа реклама

Радев: Залогът на изборите е огромен - да се разруши статуквото

Президентът заяви, че липсата на отговорност води до "уродливи инциденти"

17 Февр. 2021ТАНЯ ПЕТКОВА
Илияна Кирилова

"Залогът на парламентарните избори е огромен. Той не е дали да се смени или удължи сегашната власт, а дали да продължим със сегашния управленски модел, който води към разпад на държавността, корупция, бедност, разхищение, ниска ефективност на управлението и към все по-осезаемо изоставане на страната от другите държави от Европейския съюз". Това заяви в Самоков президентът Румен Радев пред репортери.

Той призова партиите да се съсредоточат върху необходими промени, които да сменят модела на управление на ГЕРБ. "За съжаление, редица партии не се фокусират върху този основен проблем, а отново се хлъзгат върху примамливите обещания за заплати, пенсии и различни социални придобивки! Ще намерят ли сила да започнат най-сетне реална борба с корупцията, защото ако това не се случи, възпроизводството на този порочен управленски модел ни е гарантирано. По тези въпроси е необходимо партиите да се позиционират и да се ангажират сега. След изборите ще бъде късно!", смята държавният глава.

Той коментира и фаталният инцидент, при който от ток бе убито 16-годишно момче в София. "Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност в едно управление води до това, че институциите започват да работят за определени кръгове, а не в интерес на обществото, оттам – и такива уродливи инциденти", посочи Радев.

Относно репликата му "Мутри, вън!", която се превърна в част от наименованието на коалицията на Мая Манолова и "Отровното трио" за парламентарния вот, Радев каза, че очаква повече -  "и граждани, и политически партии да отстояват тази позиция и че не може да има управление в този порочен модел". 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?