Медия без
политическа реклама

Пожар в подстанция остави столични квартали без ток

25 Ноем. 2023
Илияна Димитрова

Пожар в подстанция спря електрозахранването в южни и югозападни части на столицата тази вечер. Засегнати са "Витоша", "Красна поляна", Банкя, "Триадица", "Кремиковци", "Лозенец", "Люлин", "Овча купел", "Красно село".

"Аварията с електроподаването е сериозна - след проведени разговори с ЕРМ бях уверен, че екипите работят по възстановяване на услугата. Очаква се да има ток навсякъде до час, защото приоритетно се работи за болниците. В някои квартали има авария и на "Топлофикация" - те също са се заели с отстраняване на проблема. Очаква се това да стане утре до обяд. В синтез - има екипи, опитват се да реагират максимално бързо", написа към 21.30 часа във "Фейсбук" кметът на "Триадица" Димитър Божилов.

В социалните мрежи се появиха информации за проблем и в детската педиатрия. От болницата уточниха, че токът наистина е спрял и там, но веднага се е включил генератор. И последствия не е имало. "Веднага се е задействал аварийният генератор на болницата, след което е включено и алтернативното захранване, което осигурява ток на цялата сграда и към този час. Инцидентът не е повлиял на състоянието на настанените в лечебното заведение деца. Дежурните екипи изпълняват задълженията си", се казва в съобщението на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ток, авария

Още по темата