Quantcast

Медия без
политическа реклама

Опозицията в БСП обвини „Позитано“ 20 в цензура на лява медия

Редакцията на в-к „Земя“ е била изгонена от партийната централа, твърдят противниците на Нинова

03 Май 2023
Илияна Кирилова

Нова вътрешна битка се разгаря в БСП. Изявени опоненти на соцлидера Корнелия Нинова днес я обвиниха, че е изхвърлила редакцията на левия вестник „Земя“ от партийната централа на „Позитано“ 20.

Броженията в столетницата не стихват, особено след като на последния партиен конгрес в началото на годината множество опозиционери бяха изключени от партията.

Сега евродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова излязоха с декларация в подкрепа на медията. „Ден след празника на левия печат ръководството на БСП изгони редакцията на вестник “Земя” от сградата на “Позитано” 20. Това е пореден епизод от войната с историческите трибуни на партията, след идейното и публицистично обезсилване на символа на лявото слово вестник “Дума”, пише в декларацията.

Евродепутатите наричат случилото се „цензура“. Според тях така членовете и симпатизантите на БСП се лишават от медии, които изразяват леви възгледи. Те призовават партийното ръководство да преосмисли решението си. Засега реакция от страна на „Позитано“ 20 няма.

Ключови думи:

БСП, вътрешна опозиция

Още по темата