facebook
twitter

България

Ограничителите на „Графа” предизвикаха пореден инцидент

372
Медиапул
Поредният пострадал гражданин получава помощ от минувачи.

Новите ограничители на улица „Граф Игнатиев” в София, които бяха поставени при продължаващия вече близо 11 месеца ремонт, предизвикаха пореден инцидент с пострадал гражданин. Възрастен мъж се е спънал в един от каменните блокове и е паднал на улицата, при което си е наранил главата. Инцидентът е станал миналия четвъртък по обяд, а очевидец изпратил снимки на кървящия човек на „Медиапул”.

В началото на март при спъване в същите ограничители 48-годишна жена пострада с пукната кост, разцепен нос и натъртвания. Тя се спънала в блокчетата и паднала върху трамвайните релси, където за щастие не минавало превозно средство. След инцидента пострадалата се принудила да отиде в "Пирогов", където носът й бил залепен, а ръката - шинирана.

Според работещи в магазините по "Граф Игнатиев" вече са поне десет случаите на пешеходци, спънали се в ограничителите, известни сред столичани като „надгробните плочи” и "перките на акули". Освен че са с остри ръбове, блокчетата са поставени насред пешеходното пространство, а не непосредствено до релсите. Така на практика попадат между минувачите и не се забелязват при по-голяма навалица.

Новите блокчета бяха поставени по настояване на СДВР като мярка за предпазване на пешеходците от трамваите, тъй като при ремонта тротоарите по „Графа” бяха премахнати. В началото на месеца от общината обявиха, че ако специалистите преценят, че обезопасителите са опасни за пешеходците или не са поставени на правилните места, управата ще вземе мерки, без да съобщи какви. До този момент СДВР не е поискала същите мерки на друго пешеходно пространство, споделяно с трамваи - пред Съдебната палата.

 

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

За две години водата в София е поскъпнала с 23.45%

26.06.2019

Румяна Гочева

300 3
Този път окапали листа се оказаха виновни за наводненията в София
Прокуратурата ще ремонтира базата си в Цигов чарк за 2 млн. лв.

Коментари

Гретел

Пострадалите да съдят до дупка виновните за тези нацвъкани в нищото грозни отломки.

Изключително опасни са за пешеходците.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×