Медия без
политическа реклама

Обвиниха задържания с подкуп шеф в "Гранична полиция"

12 Ноем. 2022
Илияна Кирилова

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем за подкуп задържания вчера висш служител на "Гранична полиция" и го задържа за 72 часа, съобщи държавното обвинение.

"След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Я. С. съм наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 11.11.2022 г. за времето между 17:05 ч. – 17:10 ч., в гр. София, в близост до сградата на Главна дирекция ”Гранична полиция” – МВР, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – Началник на сектор в ГД”Гранична полиция” – МВР, приел дар, какъвто не му се следва – парична сума в размер на 2 000 лв. от собственик и управител на фирма за това, че е извършил действие по служба като е организирал възлагането и изпълнението на обществена поръчка със същата фирма", информират от СГП.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Висш служител на Гранична полиция е задържан на метри от Дирекцията на столичния булевард "Мария Луиза" в момент на получаване на 2000 лв. подкуп. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев по БНТ.

По-рано днес пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че поисканият подкуп е свързан с обществена поръчка за снабдяване с джипиес на гранични кучета. Задържаният е началник сектор, работи по тази поръчка и е искал да му бъде платено, за да се постигне определен резултат - да спечели поръчката определено дружество.

Демерджиев посочи, че разследването не е по сигнал, а заради разговори, засечени от "Вътрешна сигурност".

Според министъра подобни практики са "основна причина да не бъдат добре обезпечени нашите сили". В момента водим ефективна борба и това няма да бъде последният арест на хора, които се занимават с това, допълни Демерджиев.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата