Медия без
политическа реклама

Обвиненият за трагедията на "Черни връх" предложил 10 000 евро подкуп

Георги Семерджиев е искал да подкупи полицаите, след като дрегерът е показал, че шофира дрогиран

20 Яну. 2023
БГНЕС
Георги Семерджиев

Подсъдимият за тежката катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две жени, Георги Семерджиев е предложил подкуп на полицай само месец преди трагичния инцидент. „Ще ви дам и 5 000, и 10 000 евро, само да приключим случая”, казал Семерджиев на полицая Евтим Евтимов, който днес даде показания пред съда, предаде Нова тв.

При проверката с дрегер пробата на Семерджиев е показала наличие на амфетамин и метаамфетамин. Обвиняемият обяснявал, че говори по телефона с различни началници на полицията.

"Сега" припомня, че на 11 юни Семерджиев е бил спрян с автомобила си от служители на 7-мо Районно управление. Тогава му е направен тест за наркотици, който излиза положителен. "Колегите отидоха на място, изпробваха водача и се оказа, че същият е употребил повече от един амфетамин“, заяви бившият шеф на Пътна полиция Тенчо Тенев, който не отговори защо Семерджиев веднага не е задържан. От изказване на бившия вътрешен министър Бойко Рашков обаче се разбра, че ситуацията се е развила по различен начин. Той разкри, че след като е бил спрян за проверка и е предал документите си на полицаите, шофьорът е избягал. "Разпоредил съм детайлно да се изясни как се е получило така, че когато полицейски служители спрат водач за проверка, той успява да избяга. Това е озадачаващо и за нас. Кои са били служителите, какво точно са извършили, дали са го преследвали и как не са го заловили?", каза Рашков.

Скандално е още, че бившият футболист в онзи момент е бил издирван и по друго дело. "Той е обявен за общодържавно издирване по друго досъдебно производство", коментира пред dir.bg Мария Павлова, която завежда специализирания отдел Националната следствена служба, занимаващ се с тежките произшествия в транспорта. Не стана ясен предметът на това производство, но по-важното е, че МВР не е задържало лицето, когато е имало възможност. Още повече, че Семерджиев наскоро е излязъл от затвора, след като е излежал 8-месечна присъда за наркоразпространие. Това щеше да утежни ситуацията му и вероятно съдът щеше да прецени да го постави под постоянен или домашен арест. Вместо това се оказа, че Семерджиев дори не е бил наблюдаван от отговорната служба, след като е излязъл от затвора.

На предишното съдебно заседание по делото срещу бившия футболист Георги Семерджиев показания даде Симона Радева - полицейската служителка, която е имала връзка с подсъдимия. "Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох", призна бившата полицайка за нощта на катастрофата.

Сериозен "полицейски чадър" е имало над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. Черни връх" през юли в София. Пред БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев цитира доклада на инспектората на МВР.
Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния бул. Черни връх" на 5 юли, при която загинаха две млади жени, намиращи се на тротоара - Хариет Стефанович и Христина Дилева.
Делото срещу бившия футболист Георги Семерджиев, който е обвинен, че с автомобила си причини смъртта на две млади жени на столичния бул. Черни връх", продължи днес с разпит на свидетели.

 

Още по темата