Quantcast

Медия без
политическа реклама

Обвиненият за трагедията на "Черни връх" предложил 10 000 евро подкуп

Георги Семерджиев е искал да подкупи полицаите, след като дрегерът е показал, че шофира дрогиран

20 Яну. 2023
БГНЕС
Георги Семерджиев

Подсъдимият за тежката катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две жени, Георги Семерджиев е предложил подкуп на полицай само месец преди трагичния инцидент. „Ще ви дам и 5 000, и 10 000 евро, само да приключим случая”, казал Семерджиев на полицая Евтим Евтимов, който днес даде показания пред съда, предаде Нова тв.

При проверката с дрегер пробата на Семерджиев е показала наличие на амфетамин и метаамфетамин. Обвиняемият обяснявал, че говори по телефона с различни началници на полицията.

"Сега" припомня, че на 11 юни Семерджиев е бил спрян с автомобила си от служители на 7-мо Районно управление. Тогава му е направен тест за наркотици, който излиза положителен. "Колегите отидоха на място, изпробваха водача и се оказа, че същият е употребил повече от един амфетамин“, заяви бившият шеф на Пътна полиция Тенчо Тенев, който не отговори защо Семерджиев веднага не е задържан. От изказване на бившия вътрешен министър Бойко Рашков обаче се разбра, че ситуацията се е развила по различен начин. Той разкри, че след като е бил спрян за проверка и е предал документите си на полицаите, шофьорът е избягал. "Разпоредил съм детайлно да се изясни как се е получило така, че когато полицейски служители спрат водач за проверка, той успява да избяга. Това е озадачаващо и за нас. Кои са били служителите, какво точно са извършили, дали са го преследвали и как не са го заловили?", каза Рашков.

Скандално е още, че бившият футболист в онзи момент е бил издирван и по друго дело. "Той е обявен за общодържавно издирване по друго досъдебно производство", коментира пред dir.bg Мария Павлова, която завежда специализирания отдел Националната следствена служба, занимаващ се с тежките произшествия в транспорта. Не стана ясен предметът на това производство, но по-важното е, че МВР не е задържало лицето, когато е имало възможност. Още повече, че Семерджиев наскоро е излязъл от затвора, след като е излежал 8-месечна присъда за наркоразпространие. Това щеше да утежни ситуацията му и вероятно съдът щеше да прецени да го постави под постоянен или домашен арест. Вместо това се оказа, че Семерджиев дори не е бил наблюдаван от отговорната служба, след като е излязъл от затвора.

На предишното съдебно заседание по делото срещу бившия футболист Георги Семерджиев показания даде Симона Радева - полицейската служителка, която е имала връзка с подсъдимия. "Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох", призна бившата полицайка за нощта на катастрофата.

Сериозен "полицейски чадър" е имало над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" през юли в София. Пред БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев цитира доклада на инспектората на МВР. От него става ясно, че по отношение на Семерджиев
Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния бул. "Черни връх" на 5 юли, при която загинаха две млади жени, намиращи се на тротоара - Хариет Стефанович и Христина Дилева. Близките и на двете встъпиха като частни обвинители
Делото срещу бившия футболист Георги Семерджиев, който е обвинен, че с автомобила си причини смъртта на две млади жени на столичния бул. "Черни връх", продължи днес с разпит на свидетели. В Софийския градски съд се яви и Симона Радева - полицейската служителка, която е имала

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?