facebook
twitter

България

Новият шеф на "Топлофикация София" обеща 100% събираемост на сметките

1245
Илияна Кирилова
Новото ръководство на "Топлофикация София" смята, че ще успее да придаде изцяло нов облик на общинското дружество.

Едва стъпило в длъжност, новото ръководство на "Топлофикация София" се зарече да стабилизира финансите, да ореже излишните разходи и само до няколко месеца да се похвали със 100% събираемост на сметките. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на общинското дружество Кремен Георгиев. Това той заяви при първата си публична проява на този пост вчера, по време на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), свързано с лицензията на дружеството. В момента събираемостта е около 75%. За да се изпълни заканата за пълно събиране на дължимите суми от всички потребители, и занапред ще се залага на частни съдебни изпълнители.

"С магическа пръчка не става, едва от дни съм на този пост, дайте ми няколко месеца, за да реализирам начертаната програма", каза новият шеф на парното. Георгиев ще работи по традиционната схема за намаляване на разходите и за правилно разпределение на паричните потоци. Как ще стане това, не бе конкретизирано, а "традиционната схема" от дълги години насам не дава каквито и да било конкретни резултати.

Ръководството на общинското дружество изненадващо бе сменено в началото на февруари, като досегашният шеф Сашо Чакалски бе сменен от Кремен Георгиев. Новият изпълнителен директор се смята за близък до енергийния бизнесмен Христо Ковачки. Георгиев бе сред шефовете на топлофикациите във Враца, Велико Търново и Перник, които индиректно се свързват с Ковачки. Смята се, че енергийният бос управлява през офшорки и част от въглищните мини у нас.

Само няколко дни след рокадата на върха на "Топлофикация София" омбудсманът Мая Манолова заяви, че управлението си остава арогантно и неуважително. Коментарът й бе направен по повод 4-годишните съдебни битки, които тя води с дружеството срещу отказа му да предостави обществена информация, свързана с управлението и разходите си. Пред радио "Фокус" омбудсманът припомни, че вече е спечелила делото на две инстанции, в резултат на което съдът е разпоредил столичното дружество да предостави информацията на гражданите. Това обаче така и не се случило.

"Не става въпрос само за това дължи ли столичната топлофикация на гражданите на София обяснение как се управлява дружеството и как се харчат събраните от тях пари. Поведението на ръководството на топлофикацията не е морално и юридически издържано", заяви тя.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Топлофикация-София" щедро е хонорувала частни адвокати

13.03.2019

Румяна Гочева

692 1
При 19 юристи на щат "Топлофикация - София" е платила 2.25 млн. лв. на външни адвокати

12.03.2019

2987 13
Манолова вади на светло хонорарите в "Топлофикация"

11.03.2019

2073 9

Коментари

Хулиган

Новият шеф на "Топлофикация София" обеща 100% събираемост на сметките

 

Що ли си мисля, че първата му задача е да топли, а чак след това да събира сметките...

 

http://www.drago.info/index.php/2017/12/10/kak-vka...

 

sega_reader

Първата му задача е да слуша.

Защото ако не слуша политиците, които са го сложили там, директно изхвърча при Вальо Топлото.

Втората му задача е да назначава. Да назначава мурвите и дъщерите на политиците, които са го сложили там.

Третата му задача е да дава европейски заплати на мурвите и дъщерите на политиците, защото веднага отива при Вальо Топлото.

Четвърта задача няма !

Е как така, ами нали трябва да топли.

Не е задължително, първите три са най-важни. 

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Обещай напрао 200%, шо се стискаш само със сто.....

 

Тая държавица окончателно се самоубива с тези синове на партията и ДС. Е няма така власт на уродите, дето и шимпанзе е по-интелигентно от тях. 

 

Искам следващият път да се преродя в 5 век, за да мога безгрижно да ги беся по дърветата.

mi6osp.

То дървета има и сега, но кел файда- соца /народната демокрация/ и настоящата "демокрация" научиха българите да оцеляват и ги отучиха да бесят.

Седем с един...

100%? Малко е! Аз обещавам процентите да ги кача до поне 200! Фънди, четеш ли? Ако четеш, дай нишан, та да ти пратя телефона си...после ще делкаме...по браЦки...

Devil in Exile

Защо трябва да плащат потребителите за 100-те милиона на Топлофикация в КТБ?

НЕРВЕН

Също така обеща и връщане на крепостничеството...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×