Медия без
политическа реклама

Нинова: Лодката срещу "Росенец" акостира в прегръдката на ДПС

Корнелия Нинова
Илияна Димитрова
Корнелия Нинова

В последния работен ден на парламента преди лятната ваканция не закъсня равносметката за свършената от 49-ия парламент работа. Засега обаче такава дойде само от БСП.

С декларация от парламентарната трибуна излезе лидерът на столетницата Корнелия Нинова. Тя обобщи, че "борбата за изчегъртване на ГЕРБ" всъщност е стигнала до политическата реабилитация на герберския вожд Бойко Борисов и избягване от наказателна отговорност, благодарение на неговите "изчегъртвачи" – ПП-ДБ".

"Хора, които се кълняха, че ще си отрежат ръцете, ако се съберат с политическия си опонент – едноръките джентълмени, партиите на взаимното отрицание, стигнаха до здрава прегръдка. Лодката срещу "Росенец" акостира в прегръдката на ДПС", каза Нинова. С това тя направи препратка към изказването на бившия енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който заяви, че по-скоро ще си отреже ръката, отколкото да гласува кабинета "Денков-Габриел". В действителност той бе единственият от парламентарната група на герберите, който гласува "против" кабинета. 

В декларацията Нинова направи и разбор на ефекта от съдебната реформа. Според нея резултатите са "абсолютно контролируеми и непочтени членове на Висшия съдебен съвет, които могат да си сменят мнението два пъти за 24 часа; отстраняването на един главен прокурор, избор на нов, няколко висящи спора, спасяване на Бойко Борисов от "Барселонагейт", а на Кирил Петков - от наказателно преследване на нарушаване на Конституцията".

Според соцлидера всичко в 49-ото Народно събрание е имало два плана- видим и скрит. "Видимият – декларация за промяна, стабилност и за доброто на България. Скритият – подмяна, нестабилност и в повечето пъти в ущърб за българския национален интерес", каза лидерът на БСП.

Ключови думи:

парламент, БСП

Още по темата