Медия без
политическа реклама

Н. Йорданова призова кабинета да избягва реваншизма

Според зам.-председателката на ПП-ДБ министър Гвоздейков няма нито една функционална компетентност за изборите

14 Апр. 2024
БГНЕС
Надежда Йорданова, заместник-председател парламентарната група на ПП-ДБ и бивш министър на правосъдието.

Решението на служебното правителство транспортният министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите предизвика негодувание в редиците на ПП-ДБ.

Гвоздейков, който беше избран да остане на поста в кабинета на Димитър Главчев, беше предупреден от дясното обединение, че ако влезе в служебното правителство, ще бъде изключен от партията. В края на миналата седмица пък МС възложи на Гвоздейков организационно-техническата подготовка на изборния процес. Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов подкрепи решението. Срещу това обаче избухна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, който заяви, че ''Борисов и Пеевски правят маркетингов трик с името на Гвоздейков в пълната координация с МВР – от министъра до главния секретар''. 

Зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова заяви днес за БНР, че министърът на транспорта няма нито една функционална компетентност по организацията и провеждането на изборите. Според Йорданова това показва, че служебното правителство ''не удържа на изкушението да се включва в политически игри и да прави опити за реваншизъм''. Тя припомни, че и предишните служебни правителства също са вземали участие в политически игри, като например заплахите за бюджетен дефицит от 6% и високи цени на горивата.

Скандалът с МВР и митниците 

Според Надежда Йорданова скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат. По думите ѝ има "размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината". И допълни, че компроматите не са в арсенала на ПП-ДБ, както и че ''този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел''.

Йорданова призова служебното правителство, каквито и кадрови решения да взема, да са само на база професионализъм, а не на партийни пристрастия или желания за чистки.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?