facebook
twitter

България

Кандидатурата на Мая Манолова натежава в БСП

Бившият омбудсман получи личната подкрепа на зам.-шефа на левицата Стефан Данаилов
1591
БГНЕС
Мая Манолова и членове на инициативния й комитет подадоха документи за регистрацията й за изборите в края на миналата седмица.

Нарастват шансовете БСП да застане зад независимия кандидат-кмет на София и бивш омбудсман Мая Манолова. Вчера тя получи личната подкрепа на актьора Стефан Данаилов, който е зам.-председател на Националния съвет на столетницата. „Каквото и решение да вземе моята партия, аз съм „за“ Мая Манолова за кандидат на левицата за кмет на София. Това е най-удачното в случая предложение“, заяви Данаилов пред Би Ти Ви.

Най-вероятно БСП ще сподели позицията му, тъй като Манолова е бивш дългогодишен червен депутат, а и засега няма индикации, че партията разполага с друга номинация. Миналата събота шефът на столичните социалисти Калоян Паргов обяви, че бившият омбудсман може да стане „консолидираща фигура на лявото, на партията и на онази част от обществото, която иска промяна“. „БСП сама на този етап не може да спечели избори в София предвид 30-годишните нагласи. Мая Манолова наистина може да събере потенциал отвъд възможностите на БСП“, изтъкна Паргов. Паралелно с него соцдепутатът Крум Зарков обяви, че „Мая Манолова е много силен кандидат и с евентуалната подкрепа на БСП има всички шансове да спечели в София“. Столичната партийна организация ще обсъди дали да подкрепи Манолова в сряда, а националното ръководство - в неделя.

Основният конкурент на Манолова - настоящият кмет Йорданка Фандъкова, Стефан Данаилов определи като „доста уморена“. „Рутината също пречи. Това са вече недостатъци. Каквото и да се случи, минава покрай нея. Тя над него седи. Все някой друг го е извършил. А цялата отговорност я носи тя“, констатира актьорът. В същото време похвали съперничката й Манолова, че „иска да върши работата“. Но предупреди: „Опасно е да не подкара по схемата на Фандъкова - Борисов. Тя трябва по свой начин да решава проблемите“.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

По думите на Стефан Данаилов проблем за Манолова може да стане и нейният „прекалено шумен инициативен комитет“. „Аз се плаша от екзалтираните жени. Елена Йончева прекали с остротата. Навремето и Корнелия прекали с остротата и негативизма и загубихме. Това, което се случва с Мая, е, че малко се страхувам от нейния инициативен комитет. Това са много млади хора, които са много остри, много викащи, много напрягащи. А тя е много склонна да поеме това и да продължи по техния начин. Така че я съветвам те да крещят, а тя да укроти тона и да стане жена“, обясни актьорът. Данаилов посочи, че същият проблем е провалил кампанията на БСП за евроизборите: „Хората се умориха едно и също да се повтаря - негативно, негативно, негативно, при това изиграно така, по журналистически остро“. И препоръча на Манолова и Фандъкова да вложат „повечко топлина, повечко женственост, повечко мисъл и по-малко емоция“ преди изборите.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Средната цена за жилище в София замръзна около 1090 евро за квадрат

18.11.2019

АЛИСА ИВАНОВА

238
Симбиозата ГЕРБ - ДПС ще обезсмисли изборите, обяви БСП
Качествени избори трудно се правят с калпави партии

18.11.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

271 3

Коментари

Нашенец

Интересно е как БСП ще подкрепи не само Мая Манолова с креслив инициативен комитет, а кандидатурата на политическо движение " Промяна за София и България". Въобще БСП в тази ситуация е в позиция губи-губи. Ако подкрепи Мая и движението ПСБ се поставя в поддържаща позиция. При загуба на Мая, губи и БСП. Повече отколкото досега, защото не е издигнала собствен кандидат. При победа на Мая, БСП пак губи, защото е в компанията след ДБГ,които имат в инициативния комитет човек. Заедно трябва да седнат Манолова, Кунева и Нинова. И новото движение получава летящ старт за изборите. А БСП - калъфка за подкрепата си. Победата на Мая ни приближава към избори, в които електоратът на БСП частично ще се трансформира в електорат на ПСБ и БСП от 2-ра политическа сила отива да прави компания на наследниците на СДС.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×