facebook
twitter

България

Фандъкова обжалва искането да докаже глобата за "Графа"

На сайта на общината липсват данни надзорникът на ремонта да е санкциониран
503
Илияна Кирилова
Има или няма глоба за надзорника?

Йорданка Фандъкова е обжалвала във Върховния административен съд решението, с което Административният съд София-град (АССГ) я задължи да докаже с документи, че фирмата надзорник на ремонта на улица „Граф Игнатиев“ наистина е глобена със 100 хил. лв. Делото се води от гражданина Светлозар Алексиев по подозрение за заблуждаващ отговор на кмета.

Според Фандъкова гражданинът е бил уведомен, че исканата от него информация е налична на официалния сайт на общината в секция "Профил на купувача". Алексиев обаче твърди, че в интернет данни за санкция няма. "Сега" също провери и установи, че в "Профил на купувача" в досието с договора с консорциума "Проджект надзор София", подписан на 31 май 2018 г., действително не са отразени наказания.

От кметството обаче настояват, че първата съдебна инстанция неправилно е приела, че "в публикувания договор не се съдържа информацията, която заявителят търси, както и че същата липсва на посочения в решението линк". Това пише в жалбата до Върховния административен съд.

На 9 октомври м.г. Фандъкова обяви, че надзорникът на ремонта на "Графа" е глобен, защото е допуснал ниско качество на строително-ремонтните дейности. Още на следващия ден Алексиев е подал заявление до общината да му бъдат предоставени копия от документите, удостоверяващи, че фирмата наистина е санкционирана. 

 

СКАНДАЛНО

Нежеланието на общината да осведоми гражданина е странно на фона на декларираната от кмета Фандъкова безкомпромисност към качеството на ремонтите. Тя обяви, че глобява със 100 000 лв. надзорната фирма, когато плочките в градинката на "Св. Седмочисленици" и други недоразумения взривиха общественото мнение. Въпреки всеобщото неодобрение главният проектант от "А.Д.А" Иво Пантелеев заяви, че плочите са хубави, "говорят си" с църквата, а какво се прави на "Граф Игнатиев", решава той. Малко след като съобщи, че наказва надзора, общината откри, че има положителен резултат, тъй като на обекта работели двойно повече хора и дефектите се отстранявали веднага.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Смог души София, а Фандъкова пак обещава - този път бял билет

07.12.2019

679 9
Фандъкова прави структурни реформи в кметството

06.12.2019

294 6
През ремонтирано кръстовище в София се минава само с гумени ботуши

05.12.2019

1488 19

Коментари

dsa dsa

Фандъкова е един уникален кмет, който взима винаги правилмните решения и на време!

dsa dsa

Заставам твърдо за нейните решения! ГЕРБ не спират да развиват страната ни!

wreckage
снимка на wreckage

развиват я като ена голема гайка.

Миряна Б.

 

Или като тирбушон - тапа на бутилка VEUVE CLICOT

Миряна Б.

 

Много ми се иска да узная какво е преподавала Фандъкова на учениците си. Руски език или руска литература? Еее, то от нея не е зависело. С оглед на тоталитарната епоха вероятно децата са изучавали "Разораната целина" на Шолохов. А дали Учителката се е досетила, че има още една книга "Целина", но непокътната, от Тургенев? От нивото на учителите зависи и нивото на учениците. Учител, запознат с Тургенев, Толстой и пр., за нищо на света няма да се якшае с ГЕРБ. 

 

Някога ние изучавахме "Накануне" - "В навечерието" на Тургенев. С един трагичен български революционер - Инсаров.

Чудя се как да се прекрати дегенерацията на общонародния интелект и вкус към изкуствата. Има ли начини?

Памфуций
снимка на Памфуций

Абе, в тая партия ГЕРБ гьонсуратлъкът много заразен .....

dsa dsa

Фандъкова е най-стабилния кмет който сме имали до сега!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×