Медия без
политическа реклама

Една от обвинените за жестокото убийство в София е служител на МВнР

Бивш депутат претендира, че е баща на дете от другата обвиняема

23 Яну. 2024Обновена
Илияна Кирилова

54-годишeн дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд, е тъщата, която бе задържана за жестокото убийство на своя зет в София, съобщиха БНТ и bTV. Тя и 33-годишната й дъщеря, която също е обвиняема и е служител в община Бургас, влязоха в Софийския градски съд с качулки и маски на лицата, за да бъдат определени мерките им за неотклонение.

Адвокатите на двете поискаха заседанието да бъде при закрити врата, тъй като майката е обществено известна личност, както и да не бъдат изнасяни факти и обстоятелства около личния живот на двете обвиняеми. Съдът остави в ареста дипломата, а пък пусна под домашен арест по-младата жена. 

Срещу майката и дъщерята са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 44-годишен мъж - съпруг на по-младата жена. То е извършено на 18 януари около 21,20 ч. на ул. "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев". Мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил, като от задната седалка 54-годишната му тъща е стискала шията му, докато 33-годишната му съпруга го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата, разказа официално прокуратурата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на 44-годишния мъж е настъпила вследствие на удушаване.

По-късно автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко". Според разследващите двама мъже са помогнали на тъщата и съпругата да прикрият следите от престъплението.

В същото време бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков обяви в профила си във Фейсбук, че е биологичният баща на 4-месечното бебе на задържаната за убийството на съпруга си 33-годишна жена. 32-годишният програмист е бил избран за народен представител от МИР Русе на извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г., но след като гласува за правителството подаде оставка и напусна Народното събрание.

Адвокатъ на Минков - Пламен Борисов,  пък обяви, че неговият клиент е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. "Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голямо дете. За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост. В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща", обяви юристът.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

убийство, драгалевци, мъж

Още по темата