Quantcast

Медия без
политическа реклама

Две групи си организираха масов бой на оживен булевард в Пловдив

Четирима души са задържани, а петима все още се издирват

20 Февр. 2023
Скрийншо видео Трафикнюз
Паника обзе десетки водачи, които гледаха как мъже се бият с дървени пръти около тях

Четирима души са задържани, а петима все още се издирват след масовия бой с дървени колове на оживено кръстовище в Пловдив. Инцидентът е станал в събота следобед и е бил заснет от свидетел на свадата. Клипът е качен в интернет и предизвика вълна от възмущение, предава БНТ.

Свадата между двете групи има предистория от ноември миналата година. По случайност те се срещат тази събота пред Пловдивския затвор, където са на свиждане, и се спречкват отново. Намесват се служители на "Специализирани полицейски сили" и надзиратели. Служителите са установили лицата и са ги разпитали в Първо районно управление. Един от побойниците успял да се свърже със свои роднини и да разкаже какво се е случило, така идва подкрепление и на изхода на Пловдив на булевард "Васил Левски" започват да се бият. 

Масов бой в Пловдив вдигна на крак полицията в града в петък вечер, съобщава Нова тв.  Над 30 души са задържани за уличното сбиване с колове и пръти. Екшънът се е разиграл пред очите на десетки свидетели. Мелето е станало на оживен булевард близо до панаира.

На клип, качен в една от социалните мрежи, се вижда как група мъже слизат от автомобил на червен светофар на булевард "Васил Левски" и нападат други хора. Започват да се замерват с дървени колове като свадата продължава и на тротоара. 

"На 18 февруари, около 17.40 часа в оперативната дежурна част на Трето районно управление е получен сигнал от спешния кабинет на УМБАЛ "Св. Георги" затова, че в кабинета е приет пациент с разкъсно-контузна рана на главата. При снемане на анамнезата от страна на здравния служител пострадалото лице изнася данни затова, че му е изнесен побой на един от входно-изходните булеварди на Пловдив", заяви главен инспектор Венелин Костов - директор на Трето РПУ-Пловдив. 

Участниците в боя не са от Пловдив. Установено е, че не работят, някои от тях имат предишни криминални прояви, а други са с осъдителни присъди. "В резултат на нашите действия и извършените действия по разследването и комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия, са установени четири от деветте лица. Същите са задържани със заповед за 24 часа, а останалите пет са в процес на издирване", уточни главен инспектор Венелин Костов. 

За подобни деяния законът предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Ключови думи:

бой, Пловдив, булевард

Още по темата