Quantcast
ДПС отрича да има задкулисни връзки с Трифонов | СЕГА
facebook
twitter

България

ДПС отрича да има задкулисни връзки с Трифонов

Въпрос на политическо решение е дали ще подкрепим проектокабинета, коментира евродепутатът от движението Илхан Кючюк
1 293
 БГНЕС
Илхан Кючюк

Множащите се коментари на политици и анализатори, че проектокабинетът на „Има такъв народ” е плод на сделка с ДПС, предизвика реакция от движението.

"ДПС не е имало нито задкулисни, нито публични взаимодействия със Слави Трифонов на тема политика", отрече слуховете Илхан Кючюк, един от евродепутатите на партията пред БНР.

За това дали движението ще подкрепи предложеното от Трифонов правителство, той се измъкна с обяснението, че това е въпрос на политическо решение в ДПС.

Кючюк подчерта, че не познава хората, които бяха предложени за министри. "Една партия е успешна, ако успее да представи идеите си. Това се нарича в западните демокрации отстояване на принципи и на позиции. България няма нужда от политическо противопоставяне, а от трезви решения, които да ни изведат от последните места в ЕС. За това се иска национално усилие и политическа воля", обяви той.

Евродепутатът прогнозира, че в България идва времето на италианския сценарий за чести парламентарни избори. "Има обозрим риск от отиване на нови избори, което не е за предпочитане", заключи той.

Още

ДПС ще се бори с "диктатора Радев" подобно на ГЕРБ

17.09.2021

5171
Две социологически агенции отчетоха тежък срив на ИТН

17.09.2021

Обновена

10772
Партията на Трифонов съвсем стопи шансовете за кабинет

29.07.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

58938