facebook
twitter

България

Десните в София ще се съюзяват, но след изборите

"Спаси София" не са наши опоненти, техен избор е да сме в конкуренция на вота, коментираха десните
1 187
 Илияна Кирилова
Атанас Атанасов (ДСБ), Борислав Игнатов (в средата) и Христо Иванов ("Да, България") представиха номинацията на десните за изборите на езерото с лилиите в Борисовата градина.

Дясната коалиция „Демократична България“ е готова да си партнира с представителите на гражданската организация „Спаси София“, но това би могло да се случи едва след местните избори и сформирането на следващия общински съвет. Това стана ясно от думи на съпредседателя на „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов при представянето на техния кандидат за кмет на София. "Спаси София" не са наши опоненти, техен избор е да се конкурираме на предстоящия вот. В течение на 6 месеца бяха проведени 8 срещи със „Спаси София“, като всички без една бяха по наша инициатива. Обсъждахме всякакви възможности, като на г-н Бонев (кандидата за кмет на „Спаси София“ Борис Бонев - б.р.) бе предложено дори да бъде излъчен като кандидат-кмет на "Демократична България". Те отказаха всичко с аргумент, че не искат да имат нищо общо с партии. Желаем им успех и се надяваме мъдростта да възтържествува и да намерим начин да преодолеем разделението. Нашата ръка за взаимодействие е отворена”, коментира Иванов.

От името на „Демократична България“ на кметските избори в София ще се яви архитект Борислав Игнатов, който от три години е председател на Камарата на архитектите в България. От коалицията официално съобщиха още, че водач на листата с общински съветници ще е доскорошният съдия Методи Лалов, който в началото на септември ще напусне съдебната система. Останалите кандидати на обединението в столицата ще станат известни също през септември, като крайният срок за регистриране на листите в ЦИК е 24 септември.

 

ПЛАТФОРМА

Ако бъде избран, Игнатов обеща да въведе повсеместни електронни услуги в столичната администрация още в първата година от мандата си. Той поясни, че в най-кратки срокове столичани ще могат да подават през телефона си всякакви видове заявления до централната и районната администрация. Обеща да въведе прозрачност на публичните разходи и на всички видове обществени поръчки и процедури за избор на изпълнители. Каза още, че ще увеличи средствата за изкупуване на частни терени, предвидени за озеленяване, като целта ще е те да бъдат запазени от застрояване. „Реших да се кандидатирам за кмет, защото като архитект от досегашната си работа с администрацията в града разбрах, че с тези темпове, които има сега, ще отнеме няколко хиляди години администрацията да намали собствената си тежест и да стане удобна за гражданите“, коментира Игнатов. 

 

ОЧАКВАНИЯ

От "Демократична България" смятат, че с издигането на Игнатов коалицията им има шансове за балотаж, защото е "единствена алтернатива на Йорданка Фандъкова, която управлява столицата вече 10 години, и на Мая Манолова, която няма как да се дистанцира от БСП". Христо Иванов обърна внимание, че като омбудсман Манолова нито веднъж не се е изказала срещу действията на прокуратурата и срещу корупцията в общината. Лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов прогнозира, че демократичната общност в София няма да забрави, че Манолова четири пъти е била избирана за депутат от бившата комунистическа партия, и няма да гласува за нея. "Корупционният модел на управление на Борисовата държава започна от София и оттук трябва да започне неговото разграждан", заяви той.  

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

С това управление София вечно ще е последна в Европа
Държавата години наред обгрижва Догансарай

09.07.2020

Екип на Сега

7906 21
Радев получи рядък шанс да обедини почтените хора

10.07.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

7079 37

Коментари

JollyRoger's

До Езерото с лилиите с един файтон ли са стигнали, или с два?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

В течение на 6 месеца бяха проведени 8 срещи със „Спаси София“, като всички без една бяха по наша инициатива. Обсъждахме всякакви възможности, като на г-н Бонев (кандидата за кмет на „Спаси София“ Борис Бонев - б.р.) бе предложено дори да бъде излъчен като кандидат-кмет на "Демократична България". Те отказаха всичко с аргумент, че не искат да имат нищо общо с партии.

Това е също неудачна формула. Г-н Бонев можеше да се яви като независим кандидат , подкрепен от "Демократична България". Сега се получава разпиляване на вот.

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

Тия от ДБ някаква програма няма ли да покажат така, от кумова срама? Или само ще си бъдат красиви ?

Бонев го разбирам напълно.

Самуил Петков

Програмата на ДеБъ ясна-правят , каквото им нареди пасоля..

Видяхте ли , как ги гепна Гешев за тероризъм покрай ТАДгруп?

В чия ли полза са действията им срещу Гешев и разследващите?

 

А кандидатът им?

Помните ли колко пъти се питаше "има ли българин ,да е отишъл да работи в Масква?"

Ми имало било - някакъв Бориславчо..

 

Естествено - активист на ДеБъ..

wiseman 1

Като ги гледам тези тримата от снимката и си мисля "пази Боже България" от такива! 

Гретел

С изключение на колегата Бонго, който е заявил своите позиции и на когото ще опонирам, останалите са "големи" разбирачи. То файтони, то лимузини. Нали вие не може да се поберете нито в лимузините, нито да ви стигнат по компетентност и морал.

 

бонго-бонго

В течение на 6 месеца бяха проведени 8 срещи със „Спаси София“, като всички без една бяха по наша инициатива. Обсъждахме всякакви възможности, като на г-н Бонев (кандидата за кмет на „Спаси София“ Борис Бонев - б.р.) бе предложено дори да бъде излъчен като кандидат-кмет на "Демократична България". Те отказаха всичко с аргумент, че не искат да имат нищо общо с партии.

Това е също неудачна формула. Г-н Бонев можеше да се яви като независим кандидат , подкрепен от "Демократична България". Сега се получава разпиляване на вот.

Каквото и да е било решението, все ще е неудачно. Аз съм скептична и за изборите в София и изобщо за Бг като цяло. Освен това, ако е вярно за голямото самочувствие на кандидата, който е отхвърлил с такава категоричност подкрепата, еми, да се състезава сам и независим. Независим, независим, колко да е независим, нищо от него не зависи. Да си беше останал като независим в Спаси София и нелямтящ за власт, щеше по-голяма тежест да има. Сега само комсомолски плам и обещания, такива, каквито и ние,  избирателите, не сме очаквали.

Влез или се регистрирай за да коментираш