facebook
twitter

България

БСП-София вижда Мая Манолова като столичен кмет

"Тя е глас на народа, може да бъде и глас на София", каза лидерът Паргов
320
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Националният омбудсман Мая Манолова за пореден път не даде конкретен отговор дали ще се кандидатира за кмет на София.

С лидер в оставка и неспирни вътрешни борби след провала на евровота в левицата се говори, че БСП ще подкрепи омбудсмана Мая Манолова за кандидат-кмет на София. Самата Манолова за пореден път не даде ясен отговор дали би се кандидатирала на вота през есента. "Не е нито мястото, нито темата да коментирам дали ще се кандидатирам за кмет на София. Всеки има право да си подкрепя, да си издига, да си номинира", каза пред репортери Манолова.

"Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова", заяви  Калоян Паргов, председател на БСП-София и член на червеното ръководство, пред Нова телевизия. По думите му социалистите търсят кандидат по модела на президента Румен Радев, който не беше  много известен, и да е далеч от средите на левицата. Мая Манолова обаче не се вписва в този модел, тъй като беше член на партията и няколко мандата депутат, след което стана обществен защитник и напусна БСП.  

Калоян Паргов съобщи, че преди два дни в местните структури са започнали номинациите за кандидати за кметове, и посочи Манолова за възможен кандидат. По думите му още не са водени никакви разговори с нея.  До разговор щяло да се стигне, ако бъде номинирана от структури на партията.

"Едва ли мога да гадая социологически какво би се случило, но Мая Манолова се доказа като гласа на народа. Няма да е лоша и ролята й като гласа на софиянци, за да можем да променим всичко това, което ни дразни в София", посочи Паргов. 

Мандатът на Мая Манолова като национален обществен защитник е 5 години и изтича  догодина.

Според Паргов ситуацията в БСП е "хаос". Той не разбирал какво иска да докаже с оставката си Нинова и цитира думи на съпартийците си - "инат врат чупи".

Лидерът на градската червена организация коментира и ситуацията в БСП преди ключовия конгрес в неделя, на който трябва да бъде приета оставката на Корнелия Нинова като председател, да бъде избран неин заместник и да се "заровят томахавките", за да се тръгне към кампанията наесен. "Никой няма да даде доверие на една партия, която се разправя със себе си", заяви Паргов.  

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Как арестът замени присъдите
Мая Манолова създава гражданска платформа, но не било партия

04.12.2019

413 17
Цацаров обеща катарзис в антикорупционната комисия

Коментари

ефрейтора

Кампанията на Мая вече е на втората обиколка!

Каубой
снимка на Каубой

Кюстендилката да си продава черешите на мецанка по 5-6 евра килцето. В родния ми град популистите  стигат, още една не искам.

Jassie

👍

Влез или се регистрирай за да коментираш

×