Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29

17 Май 2022
МиГ-овете ще летят още максимум година, ожали ги вчера президентът и бивш летец Румен Радев.

Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29, съобщава Нова тв, цитирайки Военновъздушните сили. 

На 16 май 2022 г. самолет на турските авиолинии, изпълняващ полет до Анталия, бе ескортиран последователно от румънски, български и турски изтребители след получен сигнал за евентуално наличие на взривно устройство на борда, пишат от ВВС в социалните мрежи. Самолетът е кацнал успешно в Турция без последствия за пътниците и екипажа.

"В последните месеци зачестиха случаите, при които се налага реално използване на изтребителната авиация от страни членки на НАТО по мисията „Air Policing“ заради бомбени заплахи. При всички от тях българските Военновъздушни сили действат своевременно, спазвайки националните и международните процедури за контрол над въздухоплаването и охрана на въздушното пространство", завършва публикацията.

Явно МиГ-овете все пак летят, въпреки че президентът Румен Радев ги оплака вчера в свое изказване от Германия. "Руските самолети МиГ-29 могат да се летят още най-много година. След това ще настане пропаст от пет-шест години, в които няма да можем да носим дежурства", заяви той и призова спешно да се търсят алтернативни опции до пристигането на американските F-16, което няма да е скоро.

Руските самолети МиГ-29 могат да се летят още най-много година. След това ще настане пропаст от пет шест години, в които няма да можем да носим дежурства.  Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с българската общност в Германия. https://www. segabg.

 

Още по темата