Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бивш футболен рефер оглави общинския съвет в Пловдив

ПП-ДБ обеща да не участва в сглобка в града

08 Ноем. 2023
БНР- Пловдив
Атанас Узунов говори на микрофона.

Бившият топ футболен рефер на България и кум на Христо Стоичков Атанас Узунов оглави пловдивския общински съвет. От няколко мандата той е съветник от ГЕРБ, а на първото заседание след изборите днес се оказа най-възрастен (67 г.) сред всичките си колеги. Съобразно традицията пое временно председателството, но после бе една от двете издигнати кандидатури. Другата бе на Виолета Константинова от "Възраждане". С 32 гласа бе избран Узунов.

Преди заседанието от ПП-ДБ обявиха, че ще бъдат твърда опозиция. Стана ясно, че те са гласували с "Не подкрепям никого". Освен от ГЕРБ, вотът за Узунов е дошъл от "Съединени за Пловдив" (група на стари общинари, издигнали на тия избори Славчо Атанасов), "Браво, Пловдив" (нова формация), ДПС и ИТН.

Разпределението в новия пловдивски общински съвет е: ГЕРБ 13 мандата, ПП – ДБ 10, "Съединени за Пловдив" 8, "Браво, Пловдив" и "Възраждане" по 5, БСП и ИТН по 4, ДПС 2.

На сесията, състояла се тържествено в зала „Съединение” на Регионалния исторически музей, положи клетва и новият кмет Костадин Димитров.