Медия без
политическа реклама

6000 софиянци трябва да сменят стикерите си за платено паркиране

Светослав Спасов

21 Авг. 2019
Илияна Кирилова

Центърът за градска мобилност започва кампания за подмяна на стикерите за зоните за платено паркиране в София, тъй като тази есен изтичат разрешенията за паркиране в нея на близо 6000 столичани. Един месец преди крайната дата ЦГМ ще изпрати имейл, с който ще подсети водачите да подновят правото си на паркиране, съобщиха от центъра. „Десет на сто от нашите клиенти вече са го направили и са си спестили много време, както и притеснението, че ще останат без стикер, докато чакат той да им бъде издаден след срока на валидност на стария", коментира пред "Фокус" директорът на „Паркиране и мобилност“ Румяна Милова.

Ако заявлението бъде подадено по-рано, срокът за издаването на нов стикер е не повече от 2 дни (максимално до пет, ако е необходима допълнителна проверка), съобщават още от ЦГМ. При натрупване на заявления в последния момент центърът ще спазва нормативно определения срок за одобрение от 15 дни.

Няма промяна в реда и в основните документи, които са необходими за подновяване на стикерите - нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка, припомнят от центъра. Цената за живеещите в зелена зона за първа кола е 100 лв. годишно, за втора - 200 лв., а за трета - 300 лв. За първа кола живеещите в синя зона плащат 150 лв. за година, за втора - 300, а за трета - 450 лв. Поредността на автомобила зависи от поредността на подаденото във времето заявление. От ЦГМ посочват на сайта си, че не е необходимо отлепването на изтичащите винетни стикери, тъй като те се активират автоматично.

Още по темата