Quantcast

Медия без
политическа реклама

2 жени са хванати да шофират с над 2,5 промила алкохол

Едната навлязла в насрещното движение на оживен булевард в Пловдив, а другата обърнала колата си

11 Май 2020
Нова тв

Две жени са заловени да шофират автомобилите си с над 2,5 промила алкохол в кръвта си само в рамките на едно денонощие при масирана проверка на пътна полиция в Пловдив, разказва Нова тв.

В единият случай става дума за  жена, заловена с близо 3 промила алкохол в кръвта в неделя вечерта. Тя навлиза в насрещното движение на оживен пловдивски булевард, след което катастрофира. На любителско видео, направено минути след инцидента, жената е видимо неадекватна и не помни какво се е случило.

Друга жена също е заловена да шофира след употреба на алкохол. Тя пък обръща автомобила си на една страна. Случаят е от събота вечерта, а в кръвта й са открити 2,7 промила алкохол.

Полицията в Пловдив хвана 1000 нарушители на пътя само за едно денонощие. Сред тях са и 20 души, които са седнали зад волана пияни или дрогирани. А 20 от нарушителите са задържани - двама дрогирани и петима, в чиито коли са открити наркотици.

Над 300 души са заловени с превишена скорост, част от тях са шофирали с между 80 и 100 км/ч над допустимата скорост.

"Справяме се с активни действия, насочени не само към движението, но и към добър обществен ред. Трафикът се нормализира след отпадането на част от мерките. Искам да подчертая, че продължаваме с активните действия", обясни инспектор Ботьо Гиргинов от "Пътна полиция" Пловдив.

През последните няколко дни в Пловдивска област са установени няколко водачи, които шофират след употребата на химически вещества. Към тях се предприемат всички мерки, които са описани в Наказателния кодекс, увери Гиргинов. Водачите с установени положителни проби за алкохол или наркотици се задържат. Ако откажат проба, то тогава се свалят номерата на колата, а спрямо шофьора се предприемат определените по закон процедури. Само в пловдивското село Брестовица през изминалата нощ са свалени номерата на 6 автомобила.

Още по темата