facebook
twitter

Горещи новини

Земеделският министър ще може да променя сроковете за лова

386
Pixabay

Парламентът окончателно прие промените в Закона за лова и опазване на дивеча. Част от тях бяха внесени заради епидемията от африканска чума по свинете. Целта на нововъведенията е да може държавата да реагира адекватно на епидемии и болести по животните. Това съобщиха от БНТ.

Една от промените е, че министърът на земеделието еднолично със своя заповед ще може да променя сроковете за ловуване на някои видове дивеч според конкретната обстановка след съгласуване с министъра на околната среда и водите като част от мерки по профилактика за ограничаване и ликвидиране на болестите по животните.

Промените бяха внесени от „Обединени патриоти“ и са въз основа на мерки за увеличаване на запасите на дивеча и усложняването на епизоотичната обстановка, свързана с разпространение на африканската чума по свинете, която води след себе си икономически загуби.

С промените в този законопроект ще помогнем да се извършат и допълнителни санитарни дейности. Това каза зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев. „Българските ловци ще бъдат готови да ги изпълнят, като имаме тяхното уверение след проведени срещи. Те също подкрепят този законопроект с две ръце. Министърът трябва да има възможност да регулира сроковете“.

Начините и методите на ловуване ще бъдат по-различни от друг период досега, ще се ловува извън сроковете и ловците трябва да се пречупят, заяви Добрев.

Предстои да се направи сериозна депопулация, за да може да прекратим разрастването на коварното заболяване, допълни той.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ДПС иска отмяна на законите на Валери Симеонов за шума

13.09.2019

852 11
Над 7 400 са заявленията за обезщетения за умъртвени прасета

05.09.2019

184 7
Съмнителни сделки на БАБХ стигнаха до прокуратурата

09.08.2019

Йоана Петрова

838 1

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

С указ 41 от 09.09.2019 Негово Горско Величество Глиганиус Втори, цар на Делиорманските дъбрави, постановява:

 

1. За системен геноцид над цялото Свинско войнство осъжда на доживотен строг тъмничен затвор Десислава Танева, земеделски министър и слуга на свинепогубителя Тиквоний I Хипертоник. На същата да се ударят 50 тояги на голо.

 

2. За многократно фалшифициране на медицински изследвания, безсърдечност, погазване на Хипократовата клетва и прасешките морални норми осъжда д-р Дамян Илиев, ръководител на зловещата терористична организация БАБХ на 25 години тъмница и 50 тояги на голо.

 

Присъдите не подлежат на обжалване!

bay Dragan

Аз не мога да стрелям/ловувам/ по животни когато са бременни . Това е грях.

Никой не е питал ловците за това което са решили горе.

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×