facebook
twitter

Горещи новини

Захариева: Путин е поканен, но нямаме дата за негово посещение

"Но така или иначе ние работим по това втората тръба да мине през България", добавя външният министър
3417
БГНЕС архив

 Знаете че България има интерес и прави всичко възможно втората тръба на „Турски поток“ да мине през България. България-Сърбия-Унгария да е трасето, обяви Екатерина Захариева – вицепремиер и министър на външните работи, в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ на въпрос за визата на руския президент Владимир Путин в Сърбия. Според нея посланието на Путин от Белград е било добро. Т.е. мисля че имаме много голям шанс да мине през България, обяви Захариева.

Разбира се, българските власти, българското Министерство на енергетиката отдавна работят по този въпрос. Българският премиер също. Знаете, ние имаме доста сериозна изградена инфраструктура. Българският стремеж е да имаме максимално много пътища и източници на доставка на газ. Колкото повече имаме, толкова по-ниска се очаква да бъде и цената за българската икономика, каза още външният министър. На въпрос дали това означава, че се очаква посещение в България тя обяви: "Мисля че има покана и от българския президент, и от българския премиер. Нямаме още потвърждение за дати." Президентът още миналата година покани президента Путин, но както виждате все още нямаме дата. Когато имаме, разбира се ще го обявим, добави тя. На въпрос дали Захариева очаква тази година да се случи това посещение на Путин тя отговори: "Нямаме дата. Няма как, когато нямаме дата, да ви кажа очакваме или не. Знаете че миналата година нашият президент обяви, че очаква да се случи. Но така или иначе ние работим по това втората тръба да мине през България."

73

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин: Европейските страни не искат американски ракети, но мълчат

15.02.2019

2243 56
САЩ пак са изпратили свой специалист у нас заради корупцията

14.02.2019

3812 49
България ще получи над 3 млрд. лв. повече от ЕС след 2020 г.

13.02.2019

1095 22

Коментари

Страници

Solace

Тая развива словоред по цвъково и бацево подобие. И какво се оказва - цвък ходи насам-натам и реди санкции срещу Русия, а Фльор чака президентът да рине ла#ната и да урежда газова тръба? 

 

Апропо - къде е Баце??

Penchobre

— Нет Ипполита, был — и сплыл! Где он? Ипполи-ит! Где? Нет? А если он ещё раз сюда явится, я спущу его с лестницы! Вверх тормашками!

 

генек

Фльор отново се оцвети. Няма дата - защото поканата е формална, а другата страна пренебрегва претендентите за домакини...

-------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

JR

Фльор работела да мине втората тЪрба... И нищо друго не знае... Ми да иде до Москва и да пита.🐏💨

ЗИП
снимка на ЗИП

Ако осигурите 100 000 митинг който да посрещне Путин, като "цар" може и да дойде...

 

Ама сърбите ни удариха в земята с това посрещане.

 

:)

 

Иначе той в Белград каза, че цитирам " ЕС вече не прави абсолютно никакви пречки за тръбите". Явно конфликта с Вашингтон е огромен и ЕС разбра целта на реднеците....

 

Но това още не означава че тръбата ще мине през България. Гърците също напират сериозно а Италия подготвя големи "сделки" с Кремъл. В Рим на власт са некви мегаултрахипер "русофили". 

 

:)

 

Отделно за миналата година Газпром е продал 2,7 милиарда кубика газ на Сърбия. Ще попитаме ама нали няма тръба ?

 

Ама през Унгария има !

 

А швабите градят "Северен Поток 2" и ОПАЛ. Защото си мислите че са алтави и няма също да се опитат да заработят на транзита за Централна Европа ?

 

Така, че ако искаме тръба трябва по-активна политика. Без малко "да правим вятър" на руснаците нема да стане.....

 

:)

dissidentbg

ОПАЛ отдавна е изграден. Борбата бе Газпром да го ползва. Поляците опитваха да сложат спирачка, но германците им казаха да си гледат работата. Сега Газпром почти изцяло пълни тръбата.

Тони Йорданов

Путин, обаче, си има ново другарче. Кутре от породата Шар планинска овчарка.

Liubo50

Тонка, не е ново другарче.. Сърбите никога не са предавали Русия.

Изключвам Сталин - Тито, но това са лични проблеми меду един световен вожд и един английски агент.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

но нямаме дата

 

Няма и да имате.

След толкова демонстрации на зависимости у родната власт разговорите с нея са губене на време и пари. Разговаря се директно с тези в ЕС, които взимат и спускат решенията. Не че там са без зависимости, но ние - тукашната власт - сме последните, с които някой би се съобразявал.  Ние вече сме само удобна за транзита територия. Но не и незаобиколима. 

 

Liubo50

Симпли ще има два потока. Турския поток който ще бъде за Турция, Гърция, Македония и Италия и южен поток който ще е за България, Сърбия, Унгария. Това ще стане след изборите за европарламента. 

Путин като един добър играч изчаква подходящия момент и ще каже All In и ще спечели. Дончо колкото и да се мъчи да развали играта, никога неможе да достигне 20 мил. барела. Толкова им трябва за да бъдат енергйно независими.

navara

Поразяващ е дебилизма на българската управляваща класа. И това не е от вчера. Явно за трите национални катастрофи на България не са били виновни само Фердинант и семейството му (както някога се твърдеше) , а целия български политически елит, състоящ се от българи, избран от българи. Какво да правиш, национална черта...

Liubo50

navara...много си прав...10+

ПС Да добавая...затова е имало и народен съд. Затова господата да не се самозабравят.

Rasmussen

Снощи, като гледах централната емисия по Первый, ми направи впечатление какво каза Путин в Белград - че при определени условия транзитът през Украйна може да остане. 

Liubo50

Ще остане докато потече Северен 2 и Турският до България, защото имаме договор до 30 година. До тогава Путин ще трябва да блъфира. След това ...кръц. Тази траба без туй вече изгнила. Много се набутаха американците където я купиха. Затова е тоз рев против Северен 2, Турски и Южен поток.

ЗИП
снимка на ЗИП

Не е казал точно това.

 

Каза, че за миналата година износа на Русия за Европа е преминал границата от 200 милиарда кубика и че ще продължи да расте и затова дори "Северен Поток 2" няма да успее да покрие всички нужди, така, че  някакво количество ще продължи да тече и през Украйна.

 

Апропо "Северстал" е сключил огромна сделка с Полша и Словакия за износ на тръби с голям диаметър за интерконектора между тези две държави...

 

:)

 

Поляците, които уж се едни от "най-антируски" настроените са един от най-големите партньори на Кремъл в търговията на  и въобще са доста сериознен търговски партньор....

 

Както се казва "совите не са това което са". 

 

Апропо за миналата година Русия е на второ място в света по увеличение на износа за Великобритания !

 

Ама това няма да го чуете в маргиналните телевизийки....

 

:)

 

 

Liubo50

Зипе, всичко ще бъде ОК. Нека изчакаме изборите за Евро парламента и Тръмп да спечели вторият мандат. Тогава ще видим визитата и прегръдките в Москва. Ще има голяма заря. Кенийското козарче и Кица са вече в канала.

вила

На туй дялан камък /джендър пол няма,а фльор е с  официално искане за ИК/,което вече трето различно министерство оглавява ,,свеждам следното:

1,борисов,премиер,толкова работи за руски газ в България,че успешно затри ЮП с 64 млрд.к.м. газ директно у нас.Сега  чакат за 1 тръба /16 млрд./Питомното-4 тръби,прогониха борисов и опг.Той публично се похвали и за затриването на още два стратегически руски проекта.И АЕЦ не чакайте.

2,Ципрас отиде в Москва да иска официално след Турция тръбата да мине през Гърция.

3,борисов отиде на крака при Тръмп да се снима.Успя да снима Тръмп и  себе си  в гръб.

4,Президентът Путин посещава само такава Държава,в която са подготвени за подписване  двустранни документи за милиони....Той не е като бойко мечката,дето го разкарват по мегданите...

Извод:Президентгът Путин няма да посети България докато на власт е борисов и тръбата ще мине през.../решават брюселските зелки/.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

че при определени условия транзитът през Украйна може да остане. 

 

Ми тва може да бъде част от сделката за Северен поток 2 и продължението на Турски поток. Хайко Маас вчера е коментирал заплахите на Щатите за компаниите, участващи в изграждането на СП 2:

 

 Германският външен министър Хайко Маас смята, че проектът "Северен поток-2" няма да може да бъде спрян от американските санкции, предава ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус". 

„Никой не може да го спре,“ заяви Маас. Според него санкциите от Вашингтон могат да доведат до оттеглянето на германските компании от проекта, но тогава Русия сама ще го реализира. 

"Но тези (санкции на САЩ) няма да доведат до факта, че проектът няма да бъде изпълнен", каза министърът. Въпреки това, съществува риск, че в този случай никой няма да може да повлияе на решенията относно запазването на транзита на руски газ през територията на Украйна, подчерта той. 

 

http://epicenter.bg/article/Diplomat--1-na-Germani...

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

А амбасадор Рубин съгласен ли е? Питахте ли го дали тръба през България е изгодна за нас или е заплаха за сигурността на Европа? Америка прави всичко за доброто на Европа, а амбасадор Рубин - за България.

kempes

Колеги, моля подсетете ме, кога за последно сме имали външен министър, че нещо не мога да се сетя.

Курти влезе

За последно Иван Башев.

БатВаню

И каква външна политика водехме при Ив. Балев? Какви бяха приоритетите?

K375

Смислена с елементи на независимост и национална отговорност и достойнство .... човеко е по фамилия Башев , Иван Башев .

ЛАФЪРДИЕВ

То само с покана за измиване на очи, не става...

Юнкер гаранции от ЕК да дава, че тръбата турска ша стигне до Австрия.. А Баце да се дигне в Брюксела, за туй да го моли и цилува..

Щото ЕК на него, не на Путин каза: Без руска тръба  Хъб Балкан е нефелен. И евра не му се падат.

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Фльор не може да работи за втора тръба, защото тръбата ще трябва да мине през неприкосновения труп на амбасадор Рубин, а също и през мандата на светиня Му.

AnonimusBG

С една дума ако нещо стане с тръбата трябва да благодарим на Вучич, а не на Бойко и външната му министърка.

 

— Сербия ожидает многого от «Турецкого потока»! И мы много сделали. Мы должны получить этот газ! Мы получали его через территорию Украины, а сейчас хотим — через территорию Болгарии получать!

.............

— А то я вчера,— продолжил президент Сербии,— наслушался всяких историй о том, откуда мы будем получать газ! Про сжиженный газ много слышал… Но он стоит в два раза больше! Не можем и не будем!..

— Мы готовы реализовать проект продолжения «Турецкого потока»,— на первый взгляд подтвердил господин Путин.— И мы готовы вложить средства в инфраструктуру на территории Сербии, это примерно $1,4 млрд

 

https://www.kommersant.ru/doc/3855923?from=main_4

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Абе къде е Баце?

Liubo50

Симпли...в Барселона. Сменя памперси.

ЗИП
снимка на ЗИП

Реднеците отново зловещо катастрофираха геополитически !

 

С абсолютно инфантилното си поведение да заплашват Германия.....

 

Вучич цитира данни, че вече 500 км от  "Северен Поток 2"  са изградени ! Той няма откъде да има тези данни освен от Милер.

 

Интересно е защо Милер е говорил с Вучич за "Северен Поток 2" ?

 

:)

 

Да не би защото на всеки е пределно ясно, че не може да се разчита на една балканска държава най-верния лакей на всяка велика сила ?

 

 

 

 

УмноКрасивЧуств...

Десет години герберунгелите строят южен паток и все до кривата круша сте, сигурно щото по едно време бяхте първи борци срещу патоците.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш