Медия без
политическа реклама

Великобритания въвежда нови облекчения за е-автомобилите

22 Окт. 2019
Pixabay

Схема за налагане на електромобилите предвижда редица облекчения за техните собственици, пише вестник Дейли мейл. Електрическите коли ще имат специални, зелени регистрационни номера, като колиге с такива номера ще имат право на по-евтино или безплатно паркиране, както и да се движат в бус лентите.

Организацията на трафика и паркирането е отговорност на общините, но държавата заделя 1.5 милиарда британски лири, за да поощрява градските управи да въвеждат новите правила, предаде БГНЕС.

Мерките са вдъхновени от нови правила, които въведе канадския щат Онтарио. Там беше позволено на собствениците на електромобили да използват магистралите без да плащат тол такси, както и да се движат в лентите, предназначени за превозни средства с повече пътници.

Това доведе до значителен скок в продажбата на електромобили.

Противници на схемата предупреждават, че специалния режим за собствениците на електромобили може да доведе до разделение в обществото и негодуване от собствениците на традиционни автомобили, които не могат да си позволят високата първоначална цена на електрическите коли.

Още по темата