facebook
twitter

Горещи новини

Утре ще стане ясно кой иска да строи новата детска болница

717
СНИМКА : ИЛИЯНА КИРИЛОВА
Има и спор дали старата конструкция е подходяща основа за бъдещата национална педиатрия.

Днес е последен ден за приемане на документи за участие в обществената поръчка за проектиране, строителство и надзор на националната детска болница, припомни БНР.  Подадените оферти ще бъдат отворени утре. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат.

Обществената поръчка вече предизвика доста критики - и заради цената, и заради дефекти в процедурата. Строителството на новата детска болница ще струва 95.4 млн. лв., става ясно от документацията на заданието. Гигантската сума е за укрепване и довършване на недостроената 12-етажна болнична сграда на територията на Александровска болница (старата конструкция е издигната през 1991 г.). Освен това няма проект, който да уточказва какво точно е заданието, а при строеж на болница е важно да се знае подробното описание на етажите и нужните специфики., коментира "Капитал". 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Експерти искат строителство върху Дупката във Варна

08.10.2019

ДИЯН ИВАНОВ

192
Отварят офертите за боклука на София

22.08.2019

282
Кабинетът намери място за нова болница в Габрово

22.08.2019

АНА АТАНАСОВА

383

Коментари

momon

Утре ще стане ясно кой иска да строи новата детска болница

Практиката у нас сочи, че вече е ясно кой ще строи.

ПероВТ

Уреждат герберски фирми като за последно.  Следващото правителство трябва да анулира всички конкурси и да започне на чисто. Борисов и останалите от бандата след време ще ги издирва Европол и Интерпол, както довчерашния господар на Молдова, олигархът Влад Плахотнюк и приближените му.

kk__
Странно, но на сайта на МЗ пише, че на 12.09 ще се отварят офертите официално. Ако редакцията има друга информация може да я сподели
Звън®
снимка на Звън®

Тръжната процедура е такава, че изисква отваряне на подадените оферти утре. Комисията се запознава с тях и в присъствие на нотариус отново ги запечатва в пликове. На 12 септември те ще бъдат официално отворени, а резултатите обявени.

Solace

Залагам за Пешов. За Ямболската болница - също.

Звън®
снимка на Звън®

Червено, четно?

Evasion

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат

Плюс още толкова, писани като дъждовни... 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×