facebook
twitter

Горещи новини

Украйна е блокирала 86 руски телевизионни канала

Спрян е достъпът и до 181 интернет-страници, както и до филми и книги на руски език, твърди Сергей Лавров
1912
БГНЕС архив

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи, че Украйна е блокирала 86 руски телевизионни канала и 181 интернет-страници, както и филми и книги на руски език, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Тази информация е била представена по време на конференция, посветена на свободата на медиите и безопасността на журналистите, организирана от представителството на ОССЕ в Москва.

Съобщава се, че Киев неведнъж е ограничавал работата на руските медии в страната, включително и като редовно е забранявал влизането на руски журналисти на територията на Украйна.

През март 2015 г. е отнета акредитацията към украински държавни институции на 115 руски медии. В Украйна е забранено излъчването на основните руски телевизионни канали.

Лавров оцени тези мерки като нарушаване на свободата на медиите и призова ОССЕ, ЕС и САЩ да реагират на тази забрана, както и на депортирането на журналисти от руски медии. Министърът заяви, че е недопустимо практикуването на двойни стандарти в тази област. 

60

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Лавров и Шойгу отмениха визита в Турция

14.06.2020

3682 24
Отстраниха аварията, изкарала отново перничани на протест

04.01.2020

Обновена

22874 29
Лавров опроверга Белия дом - не си е говорил за избори с Тръмп и Помпео

11.12.2019

Обновена

2703 56

Коментари

Страници

harmless
снимка на harmless

Лавров, вие блокирате цялата уикипедия заради една страница ... малко сте нагли точно по темата да коментирате или изисквате.

paragraph39

/:/Украйна блокира 86 руски телевизионни канала

........................................................................................................................

Може би, ответна мярка на Украйна срещу онлайн рускоезичната Енциклопедия, за каквато Путин разпореди тия дни?!?

ЗИП
снимка на ЗИП

 В голодранската постсъветска осколка Украйна продължават да си мислят, че някой се интересува от тях...

 

:)

dissidentbg

Русия се интересува.

 

Чудех се защо руснаците обръщат толкова много внимание на Украйна. Отговора получих от руско телевизионно студио по време на дискусия свързана с Украйна:

Защото на територията на Украйна живеят много етнически руснаци и защото руснаците считат украинците за родствен народ. 

вила

А какво правим като ни грабнат 111-то място, е нищо, отиваме на 112... 

dissidentbg

Не могат да блокират сателитните.

 

Украйна се самоунищожава. Тръгнала е по пътя на България.

Krasimir Chenov

А, тръгнала по пътя на България? Делян Бекапеевски да не е тръгнал да става украинец? Аз разбрах , че момчето на баш русофилина Ахмет Меди Доганов ще става шейх. Това едва ли е проблем. Както обеща депутатът Толстой Русия ще изкупи цялата България. Вече била изкупила половината. Така , че ние сме спасени. Да му мислят украинците дето се дръвчат на Капутин и не продават. И Литва, Латвия и Естония също. Ужас очаква всички които не любят Масква. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares ?

 

:))

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Тия да не се ммм...оцапат от толкоз невроатлантически напъни.

ЗИП
снимка на ЗИП

Руснаците не се интересуват от Украйна а просто ЗЛОРАДСТВАТ на бедите които и се трупат на главата...

 

Само "Лидера" се праи, че му пука ама вече никой не му се връзва. Дори Скабеева !

 

:)

Krasimir Chenov

Да :)    Руснаците умеят :)    Умеят да злорадстват :)    Когато не ти остане нищо друго :) поне можеш да си:) злорадстваш:) колкото ти душа:) иска:) :) :)  Кои са членовете на Бийтълс според руската "уикипедия"?  :) :) :)

Ace_

Лавров оцени тези мерки като нарушаване на свободата на медиите и призова ОССЕ, ЕС и САЩ да реагират на тази забрана.

 

Това от позицията на държава, пример в поддръжката на свободата на медиите? 

 

На мен ми прилича на Хитлер/Сталин да призовават за световен мир. Ловя бас, че в руски затвори има повече руски журналисти, отколкото в украинските.

dissidentbg

Не пиши глупости.

Ти ако си неграмотен, другите могат да четат и да си направят справка, за да видят колко си неадекватен. 

Krasimir Chenov

Извините тавариш дисидентбкп , къде можем да прочетем колко е неадекватен този наглец дето така говори за руските затвори? 

Самуил Петков

Неадекватен и наглец!

КОГА и КОЛКО пъти Хитлер прави МИРНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ - е първият ми въпрос.

Ако иска неадекватничкото да се разрови в Интернет!

Кара Колю

Само 86?

paragraph39

АСЕ,

В Русия, в САЩ, в ЕС и по Света НЯМА затвори за журналисти- има затвори за хора, извършили престъпления по законите в държавата и осъдени!

Е, има и затвори за НЕосъдени- например, онзи в Гуантанамо и секретните в Полша и другаде, където САЩ държат НЕосъдени от Съд в САЩ!

 

Sumist
В Украйна и Балтийските республики, думата "путин" означава "омраза". Младите отдавна не учат и не искат да говорят па руский, а английският се изучава масово от подрастващите.

Матушката и матушниците берат душа от мераци някой да им гавари языка или да чете и гледа "върховите" мултиплицирани технологии.

dissidentbg

Можеш ли да четеш? А да търсиш из Интернет?

Виж колко руснаци живечт в Украйна и балтийските републики.

След това се извини, че ни заливаш с простотии. 

navara

Абе, те не учат, знаят си го от къщи. Някои не искат да говорят руски, повечето като че ли се страхуват да тръгнат веднага с руския... Но голяма част преминават спокойно на руски, като се види че английския им е слабичък и друг общ език освен руския нямаме...

майор

Ми сумист, дисиденте.

Силен в ръцете, слаб в главата ?

Nashenec

Това от свой опит ли го знаеш или четеш нета? Щото в последните 3-4 години няколко пъти на мероприятия (научни конгреси и конференции, събития на еврокомисията за новите колове за наука и иновации, на събиранията на консорциумите по проекти, и украинските, и прибалтийските предпочитат да си говорят на руски с хора на моята възраст, отколкото да се правят а англоговорящи (много е интересно как започва на английски, след което започват да питат за дадена руска дума как беше на английски, а накрая направо преминават на руски).

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares дали некой в най-големия бордей в Европа а именно Украйна говори на руски ?

 

Мен ако питаш по-добре да не се говори на руски в такова място !

 

:)

 

 

банда

Добре че не те питат, ама като гледам предаванията на руски, може и да бъркам. Ти да си им гуруто...

Luckbox

Като си тръгнал да обиждаш цели страни, добре е да се замислиш коя друга страна е в топ 2 в списъка на страните-бордеи на Европа. Жокер: една, в която минималната заплата е към 150 евро на месец. А цените в тази страна хич не са ниски....

ПС: Срамна професия няма. 

Sine_metu

Заради Китай руснаците досега карат с мекия брус. ОССЕ? Тва па кво е?

Русия е постоянен член на Съвета за сигурност. Я да почне всяка седмица резолюции за правата на човека по светлия пример на Запада отпреди 30-40 години...

 

Justinian2
снимка на Justinian2

Мнението ми за укро-нацистите е известно. Но в интерес на истината и в ДНР, и в ЛНР са напълно изключени и забранени всякакви украински медии. Просто войната не е свършила и военната цензура не е паднала и от двете страни.

Миряна Б.

РУССКИЙ ЯЗЫК

Во дни сомнений, во дни тягостных раздумий о судьбах моей родины, — ты один мне поддержка и опора, о великий, могучий, правдивый и свободный русский язык! Не будь тебя — как не впасть в отчаяние при виде всего, что совершается дома? Но нельзя верить, чтобы такой язык не был дан великому народу!

Июнь, 1882 И.С.Тургенев

9101

Ако в Украйна искат да правят истинска демокрация, трябва да разрешават на малцинствата, включително и руско говорящите да гледат телевизия на майчин език и да го изучават даже ако искат в училищата. 

В противен случай да не се чудят защо руско говорящите не искат да останат в една Украйна, която открито ги мрази и унищожава даже физически. 

Krasimir Chenov

Трябва! И руснаците да не се чудят защо всички по границата им ги мразят! Сал един Рамзан Кадиров е радост за Кремъл и лично за тавариш Путин!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш