Quantcast

Медия без
политическа реклама

Туристическият сектор иска държавата да го рекламира

Причините за спада в момента са извън нас, коментира Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм

22 Апр. 2019
СНИМКА : ИЛИЯНА КИРИЛОВА
Банско

Българският туристически сектор има нужда от спешна роля на държавата, в качеството й на собственик на публичната държавна собственост. Не говорим за пари за реклама на частните хотели, ресторанти и туристически атракции, а за реклама на България в българските и международни медии. Това заяви пред Нова телевизия Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

„Всички наши колеги са направили максимума. Имаме сравнително спокоен геополитически район, в който се намираме, а в същото нашите преки конкуренти – Гърция, Турция, Мароко, Тунис, Египет, Черна гора, Хърватия, Сърбия, Северна Македония провеждат мащабни, професионални и впечатляващи реклами”, обясни Карастоянова. „Причините за спад, които отчитаме в момента, са извън нас – по геополитически причини, тъй като по-спокойният район и по-големите бюджети на нашите конкуренти ги правят предпочитани на международните пазари”, смята тя.

„Предлагаме коренна промяна в модела на финансиране на туризма. Настояваме да бъде обвързан с това, което генерираме в националната икономика. Бюджетът за реклама, с който министерството на туризма да работи, да бъде 1% от приходите. По неофициални данни за 2018 г. говорим за над 8 милиарда лева”, заяви Карастоянова.

Ключови думи:

туризъм, реклама

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?