Медия без
политическа реклама

Тръмп сменя местожителството си от Ню Йорк във Флорида

01 Ноем. 2019
ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в четвъртък, че ще промени постоянното си жителство от Ню Йорк в Палм Бийч, Флорида, като твърди, че към него са се отнесли " много зле" в родния му град, съобщи БГНЕС. "Моето семейство и аз ще направим Палм Бийч, Флорида, нашето постоянно местожителство", написа президентът в Twitter.

Според публикация в Ню Йорк Таймс, Тръмп, който е местен нюйоркчанин, и съпругата му Мелания са подали индивидуални декларации за промяна на местожителството през септември, променяйки основното си местожителство от Манхатън на Палм Бийч.

„Ню Йорк Таймс“ пише също, че служители на Белия дом са отказали да коментират защо Тръмп сменя основната си резиденция, но цитира източник, близък до президента, който казва, че това е предимно за данъчни цели. Освен Белия дом, основната резиденция на Тръмп ще бъде курорта Мар-а-Лаго, където Тръмп е прекарал 99 дни, откакто е станал президент - в сравнение само с 20 в предишната си основна резиденция Тръмп Тауър, съобщава Таймс.

"Не исках да взема това решение, но в крайна сметка това ще е най-доброто за всички заинтересовани", написа още Тръмп в Twitter. Ню Йорк "винаги ще има специално място в сърцето ми!", допълва президентът.

Демонстрациите пред Тръмп Тауър са чести и президентът многократно е спорил и влизал в конфликт с ръководителите на града и щата, припомнят агенциите. Последният подобен случай беше в началото на месеца, когато федерален съдия в Ню Йорк отхвърли искането на президента да бъде блокиран достъпът до личните му и корпоративни данъчни декларации за няколко години назад.

Изглежда, че ръководството на Ню Йорк е напълно съгласно, че Тръмп е взел правилното решение, а губернаторът Андрю Куомо написа „Добро отърваване“. „Доналд Тръмп така или иначе не плаща данъци тук“, допълни Куомо.

Още по темата