Медия без
политическа реклама

Реформата в БДЖ ще отнеме над година

06 Ноем. 2019
Илияна Кирилова

Реформата в БДЖ явно ще се отложи във времето - според министъра на транспорта Росен Желязков бъдещето по отношение на структурата на холдинга ще стане ясно до края следващата година.

Пред ресорната парламентарна комисия той заяви, че една от целите му е да промени политиката в бизнес плана на железницата. Желязков припомни, че е заварил тотална липса на комуникация между отделните управленски звена на дъщерните компании, предаде БГНЕС. Проблемите той "реши" като смени цялото ръководство на холдинга.

Въпреки предприетите мерки, според Желязков в двете дъщерни дружества на холдинга – „Товарни превози“ и „Пътнически превози“ липсва видима реформа.

Министърът е убеден, че е необходима промяна в структурата – да станат публични предприятия със Съвет на директорите, който е колективен орган от 4 души под прекия надзор принципала Министерство на транспорта.

Желязков увери депутатите, че продължават начертаните мерки за ремонт на мотриси и по дългосрочната цел по закупуване на нов подвижен състав.