facebook
twitter

Горещи новини

Протест ще иска от Борисов съдействие за забрана на фермите за ценни кожи

590
архив

Протест за забрана на фермите за ценни кожи, под наслов „Още една година смърт", ще бъде направен днес пред Министерски съвет преди началото на редовното заседание на правителството.

Повод за протеста е, че на 22 юни ще се навърши 1 година Национална гражданска инициатива внесе законопроект в Народното събрание с искане за забрана на отглеждането и убиването на животни само заради кожите им. Петицията тогава събра над 51 000 подписа, но така и не влезе в дневния ред на депутатите.

Днес протестиращите ще поискат съдействие от премиера Бойко Борисов. Като част от протеста, пред сградата на Министерския съвет ще бъде проведен и флашмоб с визуални послания. Защитниците на животните предупреждават, че това е само първият от серия подобни протести.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Иранска делегация пристигна на срещата на Г-7 в Биариц

25.08.2019

1212 4
Хиляди демонстрираха срещу властта в Прага

22.08.2019

635
Дипломат - това звучи евтино

22.08.2019

Людмил Илиев

5035 23

Коментари

volog2

Защо не протестират срещу марките, които ползват кожа, или срещу дамите и господата с кожени кожуси (май се получи тавтология)!??? Ако не ги колят тези животни в България, някъде другаде ще да е. 

Slex

Жестока и ненужна практика, която води до страданието и смъртта на хиляди животни заради суетата на някакви хора, които нито ще ходят голи, нито ще ходят боси. Дрехи има колкото искаш.

america1332002

ами като има буржоазни парвенюта така ще бъде

Диагностик

Да използваме ли кожите на свинете и кравите? 

Чел съм, че норките ги одират живи, за по-високо качество на кожата!!!

При всичко това, имаме смелостта да твърдим, че семейството на котките (особено големите) са най-кръвожадните животни...

volog2

Не ги одират живи, а след “газова камера”. Това обаче не е позволено у нас. Друг е въпросът дали приятелите на Боко    - семейство Лука Ангелов и брат, раздаващо олио на старозагорските цигани преди изборите, и едни от най-големите фермери на такива животни, спазват тези правила. 

3biri

Следващият флашмоб ще е за забраната на отглеждането на бройлери, крави, прасета ...

Все пак, маймуната е станала човек, след като е започнала да яде месо, защото не се е налагало да пасе по 24 часа в денонощието.

Nashenec

Освен човека май-май само хищниците от семейство порови убиват не само за храна, а и за забава. Виждал съм какво е оставало в курник с 50-60 кокошки след вилизането на пор. А за невестулка и белка - ами че това са животни, които си отмъщават ако ги нараниш.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×