facebook
twitter

Горещи новини

Прокуратурата в Австрия отказа да се занимава със случая "Щрахе"

Норберт Хофер беше избран за нов лидер на Австрийската партия на свободата
1824
Шпигел

След като е проучила скандалния видеозапис с Хайнц-Кристиан Щрахе, Върховната прокуратура на Австрия не е намерила основания да започне разследване по отношение на бившия вицеканцлер и неговия помощник Йохан Гуденус, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус. Руската агенция се позовава на австрийски медии. 
„Няма конкретни доказателства за наличие на престъпление от този видеозапис“, се казва в изявление на прокуратурата. 
Прокуратурата е поискала да проучи пълната версия на видеозаписа, във връзка с евентуални икономически престъпления и корупция. Германските медии обаче са отказали да предоставят нередактирания видеоматериал, допълва агенцията. 

В същото време министърът на транспорта на Австрия Норберт Хофер беше избран единодушно за нов председател на Австрийската партия на свободата. Решението за избор на нов председател на партията идва, след оставката на Хайнц-Кристиан Щрахе от поста на вицеканцлер и ръководител на политическата сила.
„Заседание на президиума на Австрийската партия на свободата единодушно назначи министъра на транспорта, бивш трети председател на Националния съвет и кандидат за поста на федерален президент Норберт Хофер за нов председател на партията“, се казва в изявление на политическата сила. 
На 18 май вицеканцлерът и дългогодишен председател на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка от всички заемани политически постове, след излъчването на скандален видеозапис с негово участие в германски медии.

 

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Божков към прокуратурата: Къде ми е ритонът?

12.08.2020

7669 33
И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи

10.08.2020

2269 13
Трите капана за властта щракнаха

Коментари

paragraph39

/:/ След като е проучила скандалния видеозапис с Хайнц-Кристиан Щрахе, Върховната прокуратура на Австрия не е намерила основания да започне разследване по отношение на бившия вицеканцлер и неговия помощник Йохан Гуденус...

............................................................................................................................

ХА!?

ВЪХ!?

Ами аз същото това го твърдях/ и тук казвах и доказвах!/ още от мига на появата на "казуса" в "правилните" медии и тук!

И, разбира се, получих тук от "правилни" форумци обилни хихикания, подмятания, дори и обиди, по мой адрес и персона- вместо контрааргументи по същността на твърдението и позицията ми по този казус! ПФУ!

Ама, да са живи и здрави! Аз съм /им/ свикнал! А и имам здрави, като корабни въжета, нерви! ВСУЕ- бургазлия съм, морско чадо!

Sine_metu

Помните карикатурата Борисов към Ердоган „Да ти пратя Цецо да брои“?

Ами ако командирова Цацаров в помощ на австрийските другари?

 

Но е жалко, де. Лишават ни от безценните мисли на агитката

paragraph39

СПРАВКА:

 

paragraph39-      Съб., 18/05/2019 - 14:50

Щом като предложението на Подкупващия е фалшиво/вкл. самият Подкупващ!/, какво пречи да е ФАЛШИВО и приемането от "Подкупвания" на Предложението на Подкупващия?!

Да измамиш Измамник май НЕ е престъпление,  а е Наказание- за Измамника!!!

За да е престъплението "Подкуп", трябва Подкупеният да е имал намерение/умисъл!/ да извърши действието или бездействието по служба, което иска от него Подкупващият го!!!

Сиреч, НЯМА "Подкуп", ако намерението на Подкупвания е просто да прибере едни пари от Подкупващия, но БЕЗ Подкупваният да изпълнява и изпълни изискваното от Подкупващия от него действие или бездействие по служба!!! ТЧК

...

paragraph39-  Нед., 19/05/2019 - 15:06

НЯМА в този казус "корупционен скандал"!!! Има медийни внушения и раздухвания за такъв!!!

За да има казус "корупционен скандал" трябва да има извършени корупционни действия, а именно:

1. Да има реално даване на Подкуп! А ако бъде обещан Подкуп, отговорност носи Обещалият го, а НЕ този, на когото е обещан!

2. Да има реално вземане на Подкуп! Самото изказано съгласие за приемане на предлаган Подкуп НЕ е наказуемо, защото може то да е привидно!

3. Да има извършени от Подкупения действия по служба, които Подкупващият е искал да бъдат извършени от Подкупения и за които е предложил и дал Подкуп!!!

Но, в този казус...

1. НЯМА реално предлагане на Подкуп!!! Има "сондиране" дали ще бъде приет Подкуп, ако бъде реално предложен и даден!

2.  НЯМА реално вземане на Подкуп!!! Има изказано "съгласие"/искрено или фалшиво?!/ да бъде взет Подкуп, ако бъде реално даден!

3. НЯМА реално извършени от "Подкупения" на действия "по служба", каквито Подкупващият е искал да бъдат извършени от Подкупения, след като му даде Подкуп и Подкупеният го вземе!!!

Ерго,  НЯМА реален "корупционен скандал"- има предизборно ИЗМИСЛЕН и медийно ВНУШАВАН такъв! КАЗАХ!

...

paragraph39- 19/05/2019 - 21:36

...Апропо, вицепремиерът на Австрия НЕ беше и НЕ е обект на австрийска "нравстевена/морална/ Полиция" и "нравствена/морална/ Прокуратура"- той беше и е проверяван от австрийската Полиция и Прокуратура, а е "обвиняван" от медиите/ от "правилните" медии!/, в... незаконно финансиране на партията му и Подкуп, а НЕ за нисък или липсващ у него негов Морал!

Аз само казах и доказах/виж постинга ми по-горе!/, че в казуса, така както е представен в медиите, НЯМА причини вицепремиерът на Австрия да бъде проверяван, разследван и обвиняван за Подкуп- и, съответно, НЯМА в случая "корупционен скандал", в който той да е наказателноотговорен Подкупоискател или Подкуповземател! Друг е въпросът за наказателна отговорност на Подкупопредлагателя/"рускинята" в казуса!/- има я, по Закон тази нейна отговорност!

КАЗАХ

angel4o_

на иван славков ,  лека му пръст,му направиха същия номер...

geo_19

Ама настоящият номер го държаха във фризера 2 години. Чак сега го и използват - една седмица преди евроизборите. 

Zmeja

Фактът, че не дават на прокуратурата пълния нередактиран запис навежда на мисълта за кадри и думи извадени от контекста. Самият Щрахе казва: "Правехме се на мъжкари". А тогава неговата партия дори не са била в праветелството. Номер с далечен прицел - ако се наложи. Е, наложи се!

Nashenec

То като нашата "танкова" касета.

Ама при нас поне един от участниците (бог да го прости Н. Бинев) си призна на смъртното ложе участието си в тази касета и се извини, защото не е очаквал колко лошо ще стане след това.

ЗИП
снимка на ЗИП

А защо да не предположим, че "някой" доста по-умен нарочно е подхвърлил на швабите тая касета именно знайки, че те ще паднат в капана и ще я пуснат точно преди изборите ?

 

Може би целта на "по-умния" е именно да избие козовете от ръцете на либеругите и всъщност да качи рейтинга на "крайнодесните".

 

Защо примерно да не предположим, че имаме работа с класиката "Ван Дер Любе"...

 

:))

 

Или пък да е друга класика - "Нощ на дългите ножове", разбира се в по-мек вариант. Един лидер на крайнодесните се сменя от друг.....

 

:)

Влез или се регистрирай за да коментираш