Медия без
политическа реклама

Президентът ходел на работа с колело

Държавният глава назначи Красимир Станчев за шеф на НСО и го направи бригаден генерал

20 Септ. 2019Обновена
Медиапул

Президентът Румен Радев ходи на работа с колело, за да спортува, съобщава Медиапул. Държавният глава бил заснет от случайни граждани да кара покрай НДК. Снимки на Радев, облечен със синя тениска и върху черен велосипед, се появиха в социалните мрежи.

От президентството уточнили, че в петък Радев наистина е отишъл на работа с колело. Това се случвало от няколко дни, казаха оттам. Държавният глава искал да спортува и затова избрал да се придвижва по този начин.

Засега няма данни как се справя с новата ситуация Националната служба за охрана, която пази президента. Не е ясно и колко време Радев ще се придвижва с колело.

В същото време стана известно, че полк. Красимир Станчев е новият шеф на НСО. Президентът Румен Радев е подписал указа за неговото назначаване, което значи, че то е минало и през съгласуване с правителството. С указа държавният глава удостоява Станчев с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 30 септември 2019 г.

Станчев е бил последователно охранител в екипа на двама експремиери - Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, съобщава DarikNews.bg.

След кратко прекъсване от година-две, Станчев се върна на работа в НСО при предишния началник на охранителната служба Данчо Дяков, който според президентството си тръгнал заради друга, многа изгодна оферта. Предшественикът му Ангел Антонов освободи Станчев като зам.-началник на НСО през 2016, след което Дяков го върна през 2018 г. До момента Станчев е ръководил международния сектор в службата.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата