Quantcast
В Перник ще има вода само 6 часа в денонощието | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

В Перник ще има вода само 6 часа в денонощието

1488
Илияна Кирилова

От 18 ноември водата в Перник и в някои от селата в общината ще бъде пускана само по 6 часа в денонощието - от 16 до 22 ч. Мярката ще важи и в събота, и неделя, съобщи БНР. Краят на водния режим е през април.

Ако има много валежи, е възможно да бъде прекратена и по-рано. Това се налага заради критично ниското нивото в язовир "Студена". Водният обем на язовира в момента е 6 млн. кубически метра при максимален капацитет над 25 милиона кубика.

Режимът обхваща Перник, Батановци и девет села, но няма да важи за Радомир и селата около него.

Въвеждането на режим е наложително, смята новоизбраният кмет Станислав Владимиров. По думите му само така можело да се избегне хуманитарна криза.

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Проверяват болницата в Перник по сигнал за починали съпрузи

20.01.2021

2533 27
Червените в Пловдивско набързо замениха Гергов

09.01.2021

ТАНЯ ПЕТКОВА

4081 15
Язовирна стена се свлече край Земен

08.01.2021

3067 9

Коментари

Justinian2
снимка на Justinian2

Пеуничани вода не пият. Те само се хранят с винкел , докато си карат гоуфовете ! ?

Stern

Да очакваме Баце да нахока перничани, че заедно с избрания от тях червен кмет идва и водния режим, а зимата и на тока.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Тази година минах през Перник...направи ми силно впечатление на ЖП гарата  входната врата на ЖП гарата в града и реших да си я снимам за спомен...там явно отдавна са настроени на ВИК вълна...

 

https://ibb.co/Sc1GTW7

 

https://ibb.co/qFhWwJM

 

https://ibb.co/gV7rR8s

Предводител на ...

???

dobadoba

Не е смешно.

Никак даже.

Всеки е свикнал като отвори кранчето да тръгва водата.

НО за това се грижат маса служители, отделно и дядо Боже!

Когато от месеци няма валежи - няма и вода...

⚓️

Генчо Бончев

Задължение на държавата е да се грижи за живота и здравето на гражданите си.

Иначе не е държава.

Държавата следва да осигури безплатна вода за жителите на Перник.

Бойко има много приятели, някои от тях са концесионери на българските природни минерални извори.

Е, нека сега тия синковци,у които получиха безплатно минералните извори да бъдат така добри да предоставят безплатно вода за нуждаещите се.

И без това са преяли отдавна и сега повръщат в ъгъла.

Проявете щедрост и човечност, ако можете, господа ояли се.

Каква радост може да имаш, от това, че си богат, когато край теб са бедни.

Slava
снимка на Slava

Може и други градове да се окажат в положението на Перник. През целия октомври и поне до средата на ноември температурите в Бургас са между 18 и 24 градуса, днес 25. Дъжд няма и не се очаква.

Здравка
снимка на Здравка

И как се очаква хората да ползват по-малко вода? Нали всеки си знае нуждите и ще се запаси предварително. Дали ще ползваш равномерно през деня нужното ти количество като врътнеш кранчето, или ще черпиш същото количество от съдовете, които си налял през шестте часа е все едно, според мен. Във Варна ВиК авариите са често явление. Вкъщи винаги имаме запас вода за подобни случаи. От опит знам, че нерядко се презапасяваме.  Само ще изтормозят  болниците, училищата и детските градини. 

Хумангоид

Ами напримерно фамилията, нали са си свои си хора, сутрин като се изредят през това, ъ-ъ-ъ... таулетната, само последният пуска водата?

Калинчо

Гадните комундели и куманези вместо да построят ТРИ язовира подло са построили само един, с цел да предизвикат страдания на бъдещите честни евроатлантически администрациии и на ГЕРБ.

greenville

Цели  6 часа? Много бе...

 

Слава, ако на нас водата от Камчия и Ясна Поляна не ни достигне, ще шунтираме Варна. Те имат и други водоизточници, стига са ни напивали водата?

Lucius Fer St. Ana

Водата ще е по-скъпа от петрола.

Дано да не сме живи тогава.

Скитник-1

 Ако се остави работата на В и К Перник, със сигурност !

Nickolas

Противно на представите на повечето хора, България е на второ място в Европа по безводие.

ловkия

И как се очаква хората да ползват по-малко вода?

Означава да не си поливат градините цело лято с вода от чешмите, Здравче, още лятото бяха предупредени, че ще се стигне до воден режим.

Хулиган

Преди 30 дни са получили предупреждение, но гербаджиите са си траели да минат изборипе.

Така се случва, когато управляващата клика е от крадливи некадърници.

Но все някога идва Видов ден.

Имаше режим на тока, после падна режимът на Тодор Живков.

Почва режим на водата, да се готви режимът на Бойко Борисов.

Всичко зависи населението ще стане ли отново народ...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/nagletsi-treto-deistvie/

vladimir kalitsin

Следизборно завещание.

Solace

Абе, в случая местната политика няма място. Ясно е, че са скрили преди изборите, но какво биха могли да направят* - танц за дъжд ли?

Тук проблемите са комплексни, и не са само пернишки проблем - изсичане на гори, замърсяване на въздуха и т.н. Защото отсечено дърво и изсечена гора не прави дъжд, не задържат вода (прави наводнения), не държат хлад (нагорещява се земята и околното пространство като цяло). Това води до нарушения и в екосистемите,  о е предмет на съвсем друга дискусия.

А и климатът се променя - днес си гледах снимка отпреди 4 години на днешната дата - по тениска и къси гащи последователно на Вихрен, Хвойнати връх, Муратов връх, Гергийца и Синаница. Е, в х. Синаница нямаше отопление, та спах с шапка, а и езерото беше с плътен около 40 см. лед.

 

*освен ако не е източван язовир Студена, за което се отрича. 

Калинчо

Ясно е, че са скрили преди изборите, но какво биха могли да направят* - танц за дъжд ли?

- например едно язовирче повече вместо бонбандировач как ти се струва?

- или поне една "Генерална Агенда 2030 за водоснабдяването на Перник и региона". До 2030 и камилата и камиларя. - аз ли да ви наливам акъл в тиквите

Тук проблемите са комплексни, и не са само пернишки проблем

Международното положение, сетих се!

И вътрешното положение! Комунягите саботират всяка позитивна инициатива на ГЕРБ за хората!

Хубав си ни е ГЕРБ и Бойко, но матрялът е калпав.

ловkия

За късопаметните ще припомня отново - още от пролетта по телевизиите бяха излъчвани кратки репортажи за това, че перничани си поливат градините с вода от чешмата и че ако това продължава, при едни бедни откъм валежи лято и есен, може да се стигне до воден режим.

Е, водният режим е факт.

KTP

Ся, това че перничани си поливали градините с вода през водомера лично аз не го вярвам, щото водата днешно време стана бая скъпичка. Една проста сметка показва че ако приемем че язовира е бил пролетта пълен към 21 мил кубика /те избягват да го пълнят на макс заради стената, но това е друга тема/ и приемем че към 100 000 човека черпят вода от него, без да смятаме допълнителният приток за 6 месеца то излиза че на всеки перничанин се е падало по 25 кубика месечно или грубо по кубик на ден! Това е грубо около 4 - 5 пъти над средният разход на вода за човек, отделно че водата се плаща! 

А ако сметнем и притока през това време ще излезе че перничани са харчили към кубик и половина дневно, всеки ден, всички, от пеленачетата до пенсионерите. 

Това просто няма как да е така колкото и ловко да ни убеждават че е възможно.

KTP

И специално за дългопаметните но не особено ловки в манипулациите ще дам жокер - "ВЕЦ !" 

KTP

Формулата е следната:

Управление на ГЕРБ + ВЕЦ + намален приток на вода = видими резултати /режим на водата в Перник/

С други думи нашите хора са точили лакомо вода, направили са пачка, надявали са се да вали обаче то не валяло, и сега някой друг им е виновен... примерно комунистите, че не са построили още 2 - 3 язовира за да може да крадат и от тях... 

Дежурния

ако приемем че язовира е бил пролетта пълен към 21 мил кубика

Всичката ви работа такава, "ако приемем". Е, годината не е спомената, но се подразбира сегашната. В края на април 2019, язовир Студена, по официалните данни е бил запълнен 46%, което са 11-12 милиона кубични метра. Още тогава е било ясно, накъде отиват работите, но едно нормално гражданско общество в такива ситуации реагира преди да се обърне каруцата, а не след това. Който и да е бил кмет, при псевдогражданско съзнание няма шанс, както и който и да стане нов кмет.

KTP

Дежурни, не ме карай да търся данни и числа! Тия 6 месеца през язовира са минали и са били източени със сигурност повече от 15 милиона кубика, гаранция. Пролетното пълноводие е април - май и до юни вода влиза доволно. Само от карста над ядовира има ГАРАНТИРАН приток поне 100 литра в секунда. Вярно е че има и изпарение, но от този язовир от години се точи повече отколкото трябва за да се прави ТОК. Това е истината. Точи се без да се мисли и се разчита че "е то идва септември, ще завали"... да ама не заваля, и октомри не заваля... 

И като казвам че от ГЕРБ са некадърни, глупави и алчни това не е метафора. Такива са. Калинки. Лакоми.

ГЕРБ - видими резултати! 

Здравка
снимка на Здравка

Столичаните пишещи тук забравихте ли си водния режим при кмета Янчулев?! Къ'ф ГЕРБ ви лази пак?  Насекомите имат размножителни взривове през няколко години, скакалци, паяци, особено миризливки и бръмбари-жътварки по нашите ширини...Сега просто е взривът на калинките. Като се смени правителството, може да ни нападне оная пеперуда, която съсипва кестените,  да не чуе дяволът.  Некадърното управление няма цвят, партийна принадлежност и идеология. Там принципът е ''Преобул се Илия, пак в тия''. 

Влез или се регистрирай за да коментираш