Quantcast

Медия без
политическа реклама

Осъдени за взривяване на банкомат молдовци са избягалите от затвора

Те са изчезнали от затворническо общежитие в Стара Загора

24 Авг. 2019Обновена
Архив СЕГА

Двама осъдени престъпници са избягали от затвора в Стара Загора. Това съобщиха от Министерството на правосъдието. Обявена е тревога и двамата са обявени за общодържавно издирване.

Днес в 15.45 ч в "Затворническо общежитие от открит тип "Стара Загора" към затвора в града служителите от надзорно-охранителния състав са констатирали, че двама лишени от свобода са осъществили бягство чрез преодоляване на охранително съоръжение", се казва в съобщението на ведомството. Не става ясно за какво са осъдени бегълците.

От министерството уверяват, че министър Данаил Кирилов е разпоредил "спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая".

Според bTV  двамата избягали са от тримата, осъдени за обир на два банкомата в Казанлък и Стара Загора. Тогава тримата молдовски граждани се признаха за виновни и всеки от тях получи присъда от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Сега двама от тях са избягали.

Тъй като срокът за излежаване е по-малко от пет години, тримата са били настанени в затворническо общежитие, а не на място с по-строг режим.

Ключови думи:

затворници, бягство

Още по темата