Медия без
политическа реклама

Ограниченията за пристигащи от чужбина остават без промяна

Здравният министър удължи мерките по границите до края на януари

30 Ноем. 2020
Илияна Кирилова

И в следващите два месеца ограниченията за влизане в България във връзка с COVID-19 остават действащите до момента. Днес здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която удължава правилата с още два месеца. Това означава, че пристигащите от ЕС, Шенген, Великобритания и още 14 държави нямат нужда да представят отрицателен PCR тест при влизане в страната.

Наред с членките на съюза, Шенгенското пространство и Великобритания, свободно ще се влиза в страната и от Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Обединените арабски емирства, Сърбия, Беларус и Турция. Любопитно е, че здравните власти са преценили, че няма нужда от затягане на режима за Сърбия въпреки рязкото повишение на случаите на коронавирус там.

Пристигащите от Украйна, Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт и занапред ще трябва да покажат отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в страната PCR тест. Както и досега, изследване няма да се иска за определени категории пътуващи като шофьори, екипажи, командировани и пр. За български граждани и чужденци със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас, както и за членовете на техните семейства изискването за PCR тест може да бъде заменено с 10-дневна карантина.

Последвайте ни и в google news бутон