facebook
twitter

Горещи новини

Нова телевизия "освободи" Миролюба Бенатова и Генка Шикерова

4142

Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, съобщи "Свободна Европа". Те са потвърдили информацията, но са отказали коментар.

До прекратените договори се стигна, след като в началото на месеца стана известно, че новото ръководство на медията е предложило смята на трудовите взаимоотношения на Бенатова, Шикерова и Марин Николов (който е в отпуск). Ръководството на медията тогава им предложи да работят без трудови договори, а като свободни автори, сътрудници на телевизията. Аргументът бе, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти „ще имат повече свобода да работят“.

През април "Адванс медиа груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви купи от MTG "Нова Броудкастинг груп". За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев. 

"Нова Броудкастинг груп" АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

След смяната на собствеността журналистите в Нова телевизия редица журналисти напуснаха. Спортните журналисти от сайта „Гонг.бг“ се оплакаха от „външна намеса“ в редакционната им политика. След това Христо Христов, който държи 3% от капитала на "Нетинфо", обяви в профила си във Фейсбук, че вижда "засилена намеса в редакторската политика на сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз". Преди два дни с решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов бе освободен от позицията изпълнителен директор. 

Ключови думи:

Нова телевизия, медия
32

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Търсят се феновете на Нова телевизия

01.09.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

16103 11
Българите вече са длъжни да гледат Нова телевизия

04.08.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

141254 28
Ексшеф в Нова тв уволнена, защото не махнала Анна Цолова

30.07.2020

14935 8

Коментари

Страници

Invisible

   Не я гледайте тази телевизия.

   От биг брадър съм я зарязал.

скайспирит

Ми нали скачахте за капитализъм и пазарни отношения? Това е - собственика плаща и поръчва музиката. 

На тримата като не им изнасят условията на чорбаджията, напускат. На пазара има 100+ медии, или си правят собствена, има социални мрежи, видеоплатформи и пр. и пр. възможности да си реализират разследващата експертиза.

 

п.с. Домусчиви както са я подкарали, ще останат без известни лица. По принцип в това няма лошо, защото от университетите всяка година излизат десетки, които искат да работят в медии, а от години на екрана само едни и същи мутри.

Яна

Да де, те излизат. Въпросът е какво знаят и какво могат. Нова уволни разследващите журналисти, за да пусне съмнителни шоу програми. Спокойствие и силна храна. Броя на готварските шоута ще стигне небесата. Не, че и до сега глупостите по нова са малко де.

Evasion

Н-дааа... друго си беше при бай тошо - тогава всеки можеше да си поръчва каквото си иска и да гледа каквато си иска телевизия, стига да я даваха по първа програма...

fierсe
снимка на fierсe

аха, само че известните „мутри“ дигат рейтинга, оттам гледаемостта, оттам и цените на рекламите!

кат нема гледаемост, нема реклами, нема приходи само разходи!

пазарна икономика, кво да правиш?!????

цензура

Браво! Колко години пяха: "БОКО, ти си герой, ой, ой" сега да ходят при оная Цолова да мият чинии дружно ?

тютюн

Това с "ой - ой" е попадение. Какво означава всъщност?

 

К-ой предложи пеефски, а?

Господинът по пеене?

eric marsai
снимка на eric marsai

"Нова Броудкастинг груп" АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

Поредната идиотщина на "новобългарски":

 

Броудкастинг груп

медийна група

портфолиото

онлайн

оптимизират 

 

Абе, кога ще проговорите на български?

 

А иначе: Генка Шикерова (от Панагюрище), или па Ричард Груев, дедо му Грую, а той - Ричард!

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

?

Yankov

Поначало не съм голям фен на талавизията още от време оно. Мноо викат точно като се прибере човек от работа, а аз имам нужда от малко тишина и спокойствие. Гледам единствено новините /по света и у нас/ по първа програма и шампионската лига по 22 канал на моето дистанционно /не знам как се казва телевизията/. 

Няколко пъти се опитах да гледам филми / по препоръка на жена ми/ обаче се оказа, че вместо филми дават реклами за дамски превръзки и други простотии. Мразя рекламите. Те са основната причина да не гледам талавизия сега, а преди вътрешнопартийния преврат, щото нямаше кво да гледаш. Една Всяка неделя, която така и не разбрах кво толкова и харесваха. А, няколко пъти гледах серии от "Розовата пантера Пинко". После идваше Дмитри Иванов, дето нищо не му разбирах, кво говори и някакъв събеседник дето дрън-дрън за малката правда.

Специално Миролюба Бенатова от 3 канал на моето дистанционно я гледах няколко пъти /пак по препоръка на жена ми/ и ми хареса серия от документални филми за берачите на ягоди в ЮК. Главно от родопския край. Чудесен филм за трудолюбието на турското и помашко население от този край.

 

Evasion

Да си благодарен на бенатова, че е се разходила до тук, за да ти каже колко са трудолюбиви помаците от Родопите. Иначе не би ти минало през акъла...

Yankov

Не че не би ми минало през акъла, ама то и Моцарт е друго да го видиш на кино в Амадеус на Форман. Не че не знам кой е Моцарт, де. Нито пък сравнявам Бенатова с Форман. 

ThePal
снимка на ThePal

Аз обичам най-много да гледам реклами. Никога не ги прекъсват...даже с реклами.

Ерик, не знам какво имаш против Панагюрище, но не забравяй, че именно един панагюрец направи фаталната гршка през 1879 да предложи за столица центъра на най-изостаналия и крадлив регион на Княжеството !

eric marsai
снимка на eric marsai

Айде сега, та и аз съм частично от панагюрско, по бащина линия, опазил ме Господ да имам нещо против. Ама това - Шикерова и списъка от английски думи, с които са заместени наши ми иде малко отгоре.

ПС Кой е "най-изостаналия и крадлив регион на Княжеството"?

blue_fish

Овладяването на медиите върви с пълна сила. Не случайно се върна "Свободна Европа". Очаквам появата на български медии с тематика за България, но базирани извън нея. Ако това се случи, няма да е чудно да видим там някои от "освободените" журналисти.

Звън®
снимка на Звън®

Телевизиите все по-трудно измислят нови забавления за оглупялата и разглезена публика. Разследващата журналистика е девалвирала - в нея няма нито екшън, нито секс. Кулинарните предавания са изстискани като лимон. Там все още не е разработен парцела за канибалските ястия. Например, почти не се предлага рецепта за бут от тъща с моцарела, пюре от спанак и конфи от малини. Телевизиите продължават да разчитат на набедени звезди, оглупели и дотегнали с пръдливите си предавания. Категорично се откроява липса на фантазия. Например, от спомената Шикерова може да се направи риалити шоу. От разследваща журналиска с лекота тя може да се преквалифицира в свободно скитаща хлебарка със заплата 25 хил. лева. За целта я снабдяват с две онлайн камери - преден и заден обзор, точката на очакането им подлежи на уточнение. После Шикерова се пуска на свободна паша. Всеки зрител, щом пожелае, ще може може да превлючи на "Генка шоу" и да продследява ежедневието й - нон стоп и без никаква цензура. Доста по-интересно и вълнуващо от сегашните "формати".

eric marsai
снимка на eric marsai

От разследваща журналиска с лекота тя може да се преквалифицира в свободно скитаща хлебарка

Колега Звън, ще си позволя лежерно да Ви апострофирам тук - у нас разлика между споменатите две съсловия няма. Само някои хлебарки се дореждат до мамбото по-успешно от други.

Анонимен7

абе, вие всички по-горе сте толкова запознати с телевизията, че сигурно гледате телевизия

Yankov

Понеже се възприемам като един по-горните, съм длъжен да поясня, че гледам талавизия, но много избирателно и по възможност с предавания, които не са прекъсвани през пет минути от реклами за разхлабителни. При всички положения талавизията не заема основно място в моето leisure.

Minderbinder
снимка на Minderbinder

"Нова Броудкастинг груп" АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България.

Виж ти !

Значи, не "медийната империя на Пеевски" за която ни проглушават ушите постоянно ?

Stern

Малко гледам Нова и никога публицистиката ѝ, но все пак съм попадал 2-3 пъти на Бенатова. Предава за ягодоберачите в ЮК и веднъж за нещо станало в Париж. Това ли се разбира в Бг за разследваща журналистика, че определят Циганолюба за такава?

А Генка не беше ли по едно време звезда в бТВ и "разследванията" ѝ бяха основно по входовете и изходите на София, откъдето разследваше колко коли излизат/се връщат от/в града?

Изобщо за какви разследвания се говори в Нова, след като разкараха единствения им по-смел журналист, Васил Иванов?

Както е тръгнало, скоро ще назначат Беновска за разследващ далаверите на властта :-)

Яна

Суша колега, суша. Двете дами са в момента разследващите журналисти на нова, т.е. по-точно бяха. Какво точно и докъде разследват не е особено ясно, но дори и този минимум се изключва. Нова пази зрителите си да не се събудят случайно. Не знам, какво е разследвала Шекерова в btv, но си спомням, че водеше някакво предаване и имаше навика да се кара на поканените си гости ако случайно изкажеха мнение различно от това, което според нея трябва да застъпват.

 

"Беновска като разследваща далаверите на властта" - това би било интересен цирк.

ИвКо

Като ми подадат реклама за мен е сигнал да си гася телевизори, особено стриктно го спазвам това в по късните часове дори когато е в най интерсната част на филма. А иначе голяма част от предаванията по телевизора са с цел промиване на мозъци, затъпяване и опростачаване на илектората, особено първите две ефирни български сортирани по ID на мрежата.

Manrico
снимка на Manrico

Тази година по "Нова" съм гледал само "Хел'с китчън". "Журналистите" им не ме интересуват.

eric marsai
снимка на eric marsai

Да попитам, че спомените ми избледняват, коя беше тази, която се клечеше по интервютата си с или татуировки под тъмен чорапогащник, или с някакви фигурки по последия? Примигваше като разногледа непрекъснато. Бенатова? Че с друго не съм я запомнил. А и никой друг бг- "джурналист", де. Само простащини и глупости безкрай.

Yankov

Новите собственици трябва да назначат метресите си на работа в телевизията. Затова уволняват Бенатова и Шекерова. Толкова е просто. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Ма що така са ги уволнили тез момета, бря? 

Ми не бяха ли и двете много брюкселофилни, евролюбиви,  атлантовлюбени? 

Моми етацлийки, демек? 

Ей, Домуз, какво не ти харесват девойките, бре, серсем? 

Forza NATO

Ми не бяха ли и двете...

Не съвсем и двете.

fisherman

и гледайте Ев...ом.

ИвКо

 София попада приблизително в средата на българското землище и е ключ към комуникациите с Македония.

Няма как да не е така, но сякаш сме прокълнати с тази столица с редки изключения като цяло вървим надолу, две национални катастрофи в рамките на половин век и камара неудачи. Иначе сме имали много по голяма държава и не е имало притеснения, че столицата не е приблизително на средата на държавата. Има държави дето си направиха нови столици, но за нас май тази опция не върви, ще се приеме от съседите като отстъпление.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш