Медия без
политическа реклама

"Нова броудкастинг груп" има нов главен изпълнителен директор

Стефана Здравкова е досегашен шеф на компанията "Нетинфо"

13 Май 2022
Стефана Здравкова
Стефана Здравкова

Стефана Здравкова е назначена за нов главен изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“, съобщиха от пресслужбата на компанията. Тя е собственик на Нова телевизия, каналите „Диема“, „Нетинфо“ и много други фирми. „Нова броудкастинг груп“ е медийното подразделение на международната United Group – United Media, което оперира в 8 държави с 5 национални телевизионни канала, повече от 50 платени телевизионни програми, дигитално портфолио от 28 уеб портала, 8 печатни медии, в т. ч. вестници и списания, както и 5 радиостанции.

На позицията Здравкова наследява германеца Дирк Геркенс. „Назначаваното на Стефана ще позволи на Дирк Геркенс, който от ноември 2021 година успешно управляваше компанията (Нова броудкастинг Груп – б.р.) в качеството на главен изпълнителен директор, да се посвети изцяло на работата си като директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media. Той остава свързан с „Нова Броудкастинг Груп“ като председател на управляващия борд, допълват от пресслужбата.

Досега Стефана заемаше поста изпълнителен директор на една от водещите медийни дигитални компании в България – „Нет Инфо“, се отбелязва още в съобщението. „Продължаващият растеж на основните дигитални продукти abv.bg и nova.bg е сред многобройните й постижения. В допълнение, тя успешно разви и приложи иновативна стратегия за сайтове с намерение за покупка, едновременно с въвеждането на нови рекламни продукти и партньорства в продажбите. Това я отличава като ключова фигура в дигиталната трансформация на „Нова Броудкастинг Груп“, коментират от фирмата.

Преди да се присъедини към Нет Инфо, Здравкова е била директор за България на eMAG от 2016 до декември 2018 година. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като  XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.

„Приветстваме Стефана в новата й роля, отчитайки приноса й досега за постигане на целите на компанията. Уверена съм, че в постоянно променящия се дигитален свят, експертизата на Стефана в тази сфера ще бъде ключова за бъдещото развитие на нашите медии, тъй като всички ние живеем в ерата на видео съдържанието, което широко се консумира на дигитални платформи. В допълнение, нашият нов главен изпълнителен директор ще бъде базиран в София, което, заедно със стратегическото й мислене и отличния опит в изпълнението на сложни и предизвикателни проекти, ще допринесе за дългосрочното планиране и постоянния растеж на компанията“ – заяви Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата