Медия без
политическа реклама

"Монитор" и "Политика" спират да излизат

Вестник "Телеграф" е с нов главен редактор

21 Март 2022
Илияна Кирилова

Утре за последен път ще излезе вестник „Монитор“. Тази седмица ще е последна и за седмичника „Политика“. От дружеството „Вестник Телеграф“ ЕООД, което притежава двете печатни медии, съобщиха, че се предприема реорганизация във вестникарската група.

„В отговор на бързата дигитализация на медийния пазар, икономическите последици от пандемията и извънредната международна ситуация, довела до нарушаване на доставките на печатарска хартия, съдържанието на вестниците „Монитор“ и „Политика“ ще бъде пренасочено към „Телеграф“, „Мач Телеграф“ и техния уеб портал – www.telegraph.bg“, съобщиха от фирмата.

„Вярваме, че сме избрали точния момент за тази стъпка. Тя ще ни даде възможност да инвестираме още по-мащабно във вестниците „Телеграф“ и „Мач Телеграф“. И двата вестника са с водещи и стабилни позиции на българския пазар и ние ще продължим да разширяваме тяхното влияние. Това включва и онлайн пространството, след успешната им дигитална трансформация от екипа на Нет Инфо“, коментира Дирк Геркенс,  главен изпълнителен директор на Нова броудкастинг груп и директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на "Юнайтед Медия".

В същото време рокада е предприета в управленския екип на всекидневника "Телеграф". Досегашният главен редактор Васил Захариев е освободен, а на негово място е назначена Виктория Пенкова. Освободен е и отговорният секретар Сергей Йотов.

„Преструктурирането на издателството ще ни позволи да фокусираме усилията си в реалния избор на българския читател - „Телеграф“ и „Мач Телеграф“. Промените ще ни позволят също така да подсилим водещите ни издания с част от журналистическите екипи на „Монитор“ и „Политика“,  допълва Емил Спахийски, директор „Съдържание и бизнес развитие“ на „Вестник Телеграф“ ЕООД.

Виктория Пенкова е с повече от 14 години опит в криминалния ресор. Работила е още във вестниците „Дума“ и „Кеш“.

„Вестник Телеграф“ ЕООД има и нов търговски директор. Позицията се заема от Ралица Тошкова. Има над 20-годишен опит в продажбата на медийни продукти в издателския, радио и онлайн пазар, както и в организацията на събития. В продължение на 12 години тя е част от търговския екип на Нет Инфо и ръководи направление „Бизнес развитие“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата