Медия без
политическа реклама

Ръководството на "Левски" трябва да каже къде отиват парите на феновете

14 Февр. 2023

"Феновете на "Левски" заслужават да знаят каква е реалната ситуация в клуба, за да са наясно какво се случва, защо се случва и къде отиват наистина техните пари. И това е част от нещата, които говорим вече доста време. Никой не желае и е безпредметно да се стига до фалит на "Левски", след като този отбор може да бъде спасен с усилия, съответна инвестиция и много работа. Това е напълно постижимо и не бива да се пропуска тази възможност", коментира в (О)позиция Момчил Лазаров, председател на фенския Тръст "Синя България".

Тръстът притежава дял от 10% в клуба. В понеделник компанията "Юнайтед груп" отказа да придобие акциите на "Левски" и да го измъкне от тежката финансова криза. 

Феновете са единственият гарант на марката "Левски", но те трябва да знаят къде отиват парите, които даряват и не бива да се допуска клубът да фалира, смята Лазаров.

Той разкрива, че макар фенският Тръст "Синя България" да е вторият най-голям акционер в клуба с дял от 10%, не е бил в течение на проточилите се половин година преговори.

Що се отнася до изявлението от "Левски", че пречка за сделката са станали "някои задължения, натрупани в последните десетилетия", Лазаров заяви: "Когато се заговори за тази сделка, стана ясно, че в клуба е направен задълбочен одит. Не зная как някой от участниците  може да е изненадан от наличието на някакви задължения."

Момчил Лазаров смята, че въпреки провала на сделката "Левски" има капацитет да се измъкне от тази тежка финансова ситуация, "най-малкото защото в последните години се доказа абсолютно категорично каква марка е "Левски", какъв интерес привлича". Според него привържениците няма да изоставят своя любим клуб, но е много важно да има отчетност.

Има ли връзка между новите санкции "Магнитски" и провалената сделка - вижте във видеото:

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Левски, Юнайтед груп