Медия без
политическа реклама

"Нова броудкастинг груп" има нов главен оперативен директор

Компанията обяви и още рокади в мениджърския състав

01 Юни 2022
Красимира Хаджийска
Красимира Хаджийска

След като Стефана Здравкова бе назначена за главен изпълнителен директор на компанията – собственик на Нова телевизия - Нова Броудкастинг Груп (НБГ), днес тя обяви Красимира Хаджийска (на снимката) за нов главен оперативен директор на групата.“Красимира Василева Хаджийска е утвърден професионалист, който се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп преди 19 години“, се казва в съобщението за назначението й. През годините Хаджийска е заемала различни позиции в НБГ. От 2013 година поема стратегическото управление на отделите „Продажби“, „Маркетинг“ и „PR“. Със солидния си опит в сферата на продажбите и публичните комуникации, тя отлично познава медийния пазар и с екипа си активно участва в неговото развитие. Хаджийска стои в основата на добрите партньорства и успешните преговори за присъединяване на редица международни телевизионни канали към портфолиото на Нова Броудкастинг Груп. Сред тях са The Walt Disney Company, FOX, AXN, Discovery и др., което отличи компанията като пионер в създаването на първия Sales house в България. Хаджийска е преминала редица специализирани обучения по мениджмънт и телевизионни продажби, част от които в централите на Discovery Channel (Washington DC, USA) и WCOV-TV Fox 20 (USA)", припомнят от преслужбата на НБГ.

Съобщава се и за още кадрови промени в ръководството на групата. Функциите на изпълнителен директор на "Нет Инфо" поема Александър Варов. Досега той съвместяваше позициите на търговски директор и портфолио мениджър на дъщерното дружество на Нова Броудкастинг Груп, работейки успешно за развитието на екосистемата от дигитални продукти на компанията, увеличаване на продажбите и утвърждаване на добрите бизнес отношения с всички партньори“, съобщават от дружеството.

Емануил Манолов пък е новият оперативен директор на Нет Инфо. Той е част от екипа на водещата медийна и технологична компания от 2001 година. „В последните 7 години е мениджър „Софтуерно развитие“, а преди това е заемал различни мениджърски позиции, свързани с продуктовото портфолио на Нет Инфо. Като програмист е работил по всички основни проекти на компанията. Емануил Манолов е магистър по „Компютърни науки и информационни системи“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е и асистент към Факултета по математика и информатика на Софийския университет“, допърват от НБГ.

Досегашният търговски мениджър „Разпространение“ на Нова Броудкастинг Груп Павел Благов е назначен за директор „Разпространение на съдържание и нови платформи“. През последните 7 години той е отговарял за дистрибуцията на телевизионните канали на компанията. Заемал е позиции в предишни периоди в Procter&Gamble, Melia Hotels International, AB Travel. Завършил е туризъм и международен бизнес и предприемачество в Икономически университет – Варна.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?