Медия без
политическа реклама

Нова телевизия смени шефа на новините

Марта Евтимова става главен продуцент на "Новини и актуални предавания"

29 Май 2024
Марта Евтимова
Марта Евтимова

Собственикът на Нова телевизия- "Нова Броудкастинг Груп", обяви назначаването на Марта Евтимова за главен продуцент „Новини и актуални предавания“. Тя заема позицията, считано от днес, се казва в съобщението.

От Нова посочват, че Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит, от които десет години са в Нова телевизия. През последните 3 години тя отговаря за съдържанието и развитието на актуалните предавания и специалните публицистични формати на медията като главен продуцент „Актуални предавания“.

„Щастливи сме да приветстваме Марта на новата позиция. Тя е опитен и всеотдаен журналист със съществен принос в нюзрума на Нова, който отстоява принципите за обективност и равнопоставеност. Уверен съм, че тя и целият екип на новините и актуалните предавания ще продължат да утвърждават журналистическите стандарти, запазвайки  лидерската позиция на медията“ – заяви Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ в "Юнайтед Медия". Самият Геркенс зае позицията си на главен изпълнителен директор преди около три месеца, сменяйки Стефана Здравкова. Той беше на същата позиция за няколко месеца и от края на 2021 г. до май 2022 г. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата