Медия без
политическа реклама

Нова телевизия и Диема ще излъчат Евро 2024 и Евро 2028

От тази година "Нова Броудкастинг Груп" ще предава и мачовете от Лигата на нациите

17 Февр. 2022
СПОРТАЛ

"Нова Броудкастинг Груп" придоби изключителните телевизионни права за излъчване на европейските първенства по футбол през 2024 г. и 2028 г. - UEFA EURO 2024 и UEFA EURO 2028, съобщиха от пресслужбата на медийната група. „Водещата медийна и технологична компания ще даде възможност на българските зрители да продължат да се наслаждават на силните емоции, които предлага най-престижният футболен турнир с участието на национални отбори в Европа. Следващото европейско първенство по футбол ще бъде проведено в Германия и ще може да се проследи в каналите на "Нова Броудкастинг Груп“, се казва в съобщението.

„Щастлив съм да обявя, че "Нова Броудкастинг Груп" спечели правата за излъчване на мачовете от предстоящите две европейски първенства по футбол през 2024 и 2028 година. От тази година започваме да излъчваме и още едно голямо футболно събитие на Стария континент – Лигата на нациите. Горди сме, че сме домът на големия спорт и нашите зрители имат привилегията да следят първокласно и разнообразно спортно съдържание, изживявайки незабравими моменти“ – коментира Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на Юнайтед Медия.

Нова Броудкастинг Груп придоби ексклузивните права за телевизионно излъчване и на трите цикъла от Европейските квалификации в периода 2022-2028 г. с изключение на мачовете на българския национален отбор. Квалификациите ще определят участниците на UEFA EURO 2024™, FIFA World Cup 2026 и UEFA EURO 2028™. Колосите на Стария континент Германия, Италия, Англия, Испания, Нидерландия, Португалия неизменно ще радват своите привърженици от телевизионния екран.

Три издания и на UEFA Nations League - 2022-23, 2024-25 и 2026-27 - ще са на разположение на зрителите на Нова Броудкастинг Груп, с изключение на мачовете на българския национален отбор. Младият турнир, стартирал преди 4 години, е още една вълнуваща и интересна надпревара, която освен трофей за най-добрите, дава и допълнителна възможност за класиране на голям футболен форум и на по-скромните отбори от Европа.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата