Медия без
политическа реклама

Нова телевизия е с нов главен изпълнителен директор

Екипа напуска и досегашният шеф на новините Илия Дафов

22 Февр. 2024Обновена
Дирк Геркенс
Дирк Геркенс

Дирк Геркенс поема ролята на главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“, част от United Media, съобщиха от пресслужбата на компания. Като член на управителния съвет и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ на United Media, Геркенс встъпва в новата длъжност с 25 години опит в телевизионната индустрия. Той поема ролята от досегашния главен изпълнителен директор Стефана Здравкова. Геркенс вече беше на същата позиция от края на 2021г. до май 2022г., когато Здравкова беше назначена.

Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария. Активно участва в интеграцията на „Нова Броудкастинг Груп“ след придобиването ѝ от United Group през 2020 г., като успешно съчетава ръководната си роля в United Media с позицията на изпълнителен директор на Nova от 2021 г. до 2022 г., се казва още в съобщението. 

Александра Суботич, изпълнителен директор на United Media заявява: "С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на Нова Броудкастинг Груп като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа". Стефана Здравкова е назначена за главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“ през 2022 г. Преди това тя е изпълнителен директор на „Нетинфо“ от юни 2019 г. до май 2022 г. 

Междувременно стана ясна и друга ключова рокада в телевизията. На събрание в нюзрума на медията пред журналистите е обявено, че досегашният шеф на новините и актуалните предавания Илия Дафов вече няма да заема този пост. По информация на "24 часа" мотиви не са съобщени, а самият Дафов ще напусне телевизията. Не е ясно кой ще заеме поста на Дафов. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата