Медия без
политическа реклама

Николай Малинов: Путин ни благодари за дейността и даде съвети

Цацаров пък иска проверка на съдията, който е пуснал председателя на "Русофили" да отиде в Москва

04 Ноем. 2019Обновена
ТАСС

Руският президент Владимир Путин награди с орден обвинения от българската прокуратура в шпионаж лидер на движение "Русофили" Николай Малинов, съобщава ТАСС. Орденът е връчен в Кремъл по повод  Деня на народното единство. Сред другите наградени са почетният консул на Русия в град Сейнт Джонс Джон Стюарт Дюрант, председателя на общественото обединение "Славянски културен център" Татяна Кузина, председателя на руско-колумбийската търговска палата Оскар Лопес, почетният професор от Талинския университет Рейн Мюлерсон, кметът на френския град Монпелие Филип Сорел, генералният директор на италианската Групата Енел Франческо Стараче и др. 

"Най-важната ми среща беше с Путин и, за мое щастие, имах възможност да поговоря 5-6 минути с него за България, за "Русофили", за това, което правим и за неговите оценки, заяви по-късно пред bTV Малинов. По думите му Путин е благодарил за това, което правят и е дал определени съвети за това как би следвало да се развият нещата. "Явно внимателно следи процесите", подчерта Малинов.

Той призна, че се е срещнал с изгонения за 10 г. от България пенсиониран генерал от разузнаването Леонид Решетников, като те са се видели като приятели. Със сочения от прокуратурата за основен благодетел на противодържавната дейност Константин Малофеев, обаче, Малинов не се е виждал. Председателят на движение "Русофили" подчерта, че ще се прибере в България.

В същото време прокуратурата обяви, че главният прокурор е поискал проверка на съдията, който е пуснал Малинов в Москва. "След сигнал от наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура по досъдебното производство с обвиняем Николай Малинов, главният прокурор отправи сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет и административния ръководител на Специализирания наказателен съд". Пресцентърът на ПРБ публикува и пълния текст на сигнала на главния прокурор

.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата