facebook
twitter

Горещи новини

Неволен изстрел с газов пистолет предизвика напрежение в метрото

1371
Novini.bg
Младежът (с раницата) ще бъде санкциониран за неправилното съхранение на оръжие.

Сигнал за изстрел в метростанция „Сердика“ е получен малко след 18 часа днес. Дошлите на място полицаи са установили, че докато тичал да хване влака, 19-годишен служител на охранителна фирма е изпуснал законно притежавания си газов пистолет, който произвел изстрел.

Няма пострадали, съобщи СДВР. Създало се е само напрежение за кратко.

Час слез инцидента младежът беше изведен от метростанцията. При огледа пък пистолетът е открит паднал на линията на мотрисата.

На младежа ще бъдат наложени санкции, свързани с неправилното съхранение на оръжие.

"Забавяне и прекъсване на движението на влаковете не е имало. По време на инцидента е имало служители на "Метро полиция" на перона. Те забелязват ситуацията и леката суматоха. Заедно с наши служители лицето е задържано. Районът е обезопасен. Извикана е оперативно-следствена група към Трето РПУ. Извадено е оръжието. Цялата ситуация се развива за две минути и не е имало прекъсване на движението", разказа Александър Георгиев от столичния "Метрополитен".

Ключови думи:

метро, газов пистолет
5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата се притесни за саботьори в метрото

23.07.2020

653 6
Енергийният експерт Еленко Божков е обвинен в хулиганство

22.07.2020

2808 108
Банкси остави коронавирусно послание в лондонското метро

15.07.2020

Обновена

565

Коментари

Скрудж

Собствениците на "газеняци" трябва да минават курс по безопасно боравене с оръжие, подобен на този който се кара при придобиване на разрешително за КНО!

Звън®
снимка на Звън®

Пътникът с изпуснатия на пода пистолет на метростанция "Сердика" очевидно е дон Алваро, тенор от Вердиевата "Силата на съдбата".  Маркиз ди Калатрава – бас очевидно е закъснял за срещата и е останал жив. Представлението - флашмоб на Софийската опера се отлага за петък.

inventus

Пак щом е оцелял при падането този газеняк значи е бил що годе читав модел. По принцип ги правят от лесно топими сплави и със намалена якост за да не се изкуши някой да ги преправя. Но с това са и твърде опасни защото ако го носиш със забравен патрон в цевта като нищо може да ти гръмне в гащите и да ти изпогори карантията.

nikipsh
снимка на nikipsh

... 19 - годишен немогъл да се справи с един газов пищов ... изпуснал го , гръмнал му , ръцете ми пречат ... небеше далеч времето когато на 19 годинки карахме танкове, стреляхме с щатни изтрели и през ден патрулирахме с автомати и бойни патрони ... 

Дохс_Читем

Носенето на оръжие в метрото не трябва ли да е забранено? В някои градове, например в Шанхай, на входовете към перона има скенери като на летищата.

Влез или се регистрирай за да коментираш