facebook
twitter

Горещи новини

Мая Манолова: Всеки има право да номинира кандидати за кмет

Според омбудсмана още е рано да коментира дали би участвала на местните избори в София с подкрепата на БСП
2035
Илияна Кирилова

„Не е нито мястото, нито темата да коментирам дали ще се кандидатирам за кмет на София. Всеки има право да си подкрепя, да си издига, да си номинира“. Така омбудсманът Мая Манолова отговори на въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София, съобщи Нова телевизия.

По-рано днес стана ясно, че столичната организация на БСП е готова да подкрепи Манолова за кмет на София.

"Търсим кандидатура извън рамките на БСП", обяви председателят на структурата Калоян Паргов, като даде пример с модела на издигане на президента Радев. В този контекст БСП-София би подкрепила и една евентуална кандидатура на омбудсмана Мая Манолова. От понеделник стартира процесът на номинации на местните структури за кандидати за кметове. 

Калоян Паргов коментира още, че не възнамерява да се кандидатира за лидер на левицата. В неделя партиен конгрес трябва да приеме подадената от председателя Корнелия Нинова оставка и да реши в каква посока да тръгне.

По думите му в момента ситуацията в БСП е "хаос". Той не разбирал какво иска да докаже с оставката си Нинова и цитира думи съпартийци - "инат врат чупи".

Според Паргов в партията трябва да извлекат позитивите и да превърнат слабостта в триумф, но съпартийците му трябва да разберат, че "никой няма да даде доверие на една партия, която се разправя със себе си".  

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

От днес част от ул."Съборна" в центъра на София става пешеходна зона

04.07.2020

436
Отдавна пророкуваният П.М. бе издигнат за шеф на КЕВР

03.07.2020

Обновена

8075 5
Учителите в София получиха по още 10 дни платен отпуск

30.06.2020

591 2

Коментари

Диагностик

"Търсим кандидатура извън рамките на БСП"

 

Очевидно е, че в БСП няма свестни хора. За евроизборите също залегнаха на непартийни кандидатури. За президентските БСП също нямаше свой кандидат, а подкрепиха Хвърчилото, предложено от някаква (случайна) група от хора. Спечели тоталния анти-ГЕРБ фронт. 

Nashenec

Очевидно е, че БСП май са научили урока - всички сегашни политица са едно нищо и хората вече не ги искат. Затова и ако извадиш някой сегашен политик от БСП срещу сегашен политик от ГЕБ/СДС - ами ти априори отвращаваш хората да гласуват.

Радев би Майката, защото не беше от политическия елит и хората затова го харесаха.

Compay
снимка на Compay
"БСП ще загуби и общинските избори" - каза го не друг , а РумОвч ! Какво да добавим към това самопризнание ? Те НЕ ИСКАТ властта , не искат да управлват. Те искат да далаверстват тихо и в сянка. Да си делкат паричките по места , а плебса да псува само гербавите. Пълно е с общини където гербави управляващи и бесепе активисти /бизнесмени/ си редят заедно далаверите , строежи , поръчки , подкрепа в общинските съвети. Даже заедно си пият кафетата. А пред будалите се правят на "врагове". Смарт а ?
Kornelia.Nini

Очевидно е, че сегашните диагностици и за чеп за зеле не стават.

Ще ми е интересен вторият тур за София.

Да не изпускаме от поглед и Иванчева.

Също нелош протестен вот.

Аман от перки на акули, ремонт на ремонта след ремонта и откати до безкрай.

 

Диагностик

Паргов е един от кандидатите за кмет на София (не си го признава). Дали няма да се опита да замести ездачката?

Manrico
снимка на Manrico

Ще ми е интересен вторият тур за София.

Не трябва ли първо да я добутате до втори тур? Доколкото си спомням, Фандъкова три пъти печели изборите на първи тур.

Kornelia.Nini

Фандъкова!

Сократ-май

Да вземат мен!

Безпартиен съм и притежавам най-важното качество на господин президента - безпрекословно си слушам жената.

Диагностик

Помислете: Дали тя е правилната жена. 

Диагностик

Вижте един задълбочен анализ на ситуацията в БСП:

 

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7500171

 

Evasion

Ако БСП не са в състояние да излъчат кандидат, който да бие жалката фандъкова, най-добре е да се саморазпуснат.

Дежурния

Г-жа Десислава Радева ли ще е кандидатът на БСП за кмет на София? ?

ИвКо

Очевидно е, че в БСП няма свестни хора. 

Очевидно е, че и вГЕРБ няма такива, но ГЕРБ не се срами да си ги назначава на министерски и други постове, схващаш ли разликата? 

ЗИП
снимка на ЗИП

Всичко е ясно.

 

На балотаж Мая срещу Йорданка пък там квото сабя покаже.....

 

:))

 

Манолова е мноо дейна и се вижда, че "гори" в работата си. Фандъкова пък си е от Герб , има си своите плюсове, метро, не е конфликтна личност.

 

 

eric marsai
снимка на eric marsai

Мая Манолова: "водата е мокра"

 

И защо сменихте заглавието? Първото беше по-добро.

Диагностик

Маята:

Братя Галеви са наши момчета!

Дежурния

Няма да е Мая Манолова. Само се фръцка, за поредната порция розова реклама. Кметското място изисква свършване на конкретна работа, а не само плямпане. Трябва да осигуриш места в детски градини, не да казваш отстрани назидателно "трябва да има" "искам да има". Трябва да осигуриш ремонт на улиците, не само да обясняваш колко е хубаво да са ремонтирани. Трябва да ремонтираш училища, не само да питаш "защо не са ремонтирани". През целия си живот, поне откато е рекламирана в публичното пространство, Мая Манолова никога не е заемала място, от което се върши конкретна работа, само такива от които се плямпа и се обяснява колко е хубаво това и онова, и което друг трябва да свърши. И вероятно си го знае, мадам Манолова, че в тези области където трябва да се свърши нещо конкретно, сравнението с чепа за зеле няма да е в нейна полза.

Лoвkия

Много искам некой с голяма уста да стане кмет, я другарката Манолова, я другарят Калоян, я некой друг лаладжия.

Само дано вресливите спасителчета на града са все така гласовити и тогава.

ИвКо

Мая Манолова няма данни за кмет на София и се надявам тя да е наясно с това. Всеки човек си има някакви данни за определена дейност. Предполагането на възможна кандидатура на Манолова за кмет може да се роди само в някои не излекували се от идеите за всестранно развитата личност на соца и дето вярват, че най добрият стругар може да стане най успешният началник цех. Надявам се да е наясно с това и да се противопостави на провокиращите я да се кандидатира за кмет..

ИвКо

Неволно дублиране.

Лoвkия

Мая Манолова няма данни за кмет на София и се надявам тя да е наясно с това.

И кой според теб притежава такива "данни"?

ИвКо

Никак не ме засяга това кой има данни да бъде кмет на София, това си е проблем на софиянци. Предположението ми е, че Манолова по скоро е точният човек за омбудсман и се справя много добре особено на фона на предишният, докато инсталирането и на кметското поприще е с неизвестни относно пригодността и, все пак не я намирам за универсиална и подходяща за каквато и да е длъжност.

 

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×